Inspiracja bułkami orkiszowymi z Lidla. Mąka pszenna i orkiszowa, słonecznik, dynia, siemię lniane. Postanowiłam skupiać się na smaku a nie idealnym przekroju, ale wyszło też całkiem ładnie.

#365chlebowgazelki
02bb382b-7f5d-4905-91d9-4adfb7b41f53
cbfb5e55-cf1b-472e-a56f-1bb440a46355
GazelkaFarelka

@Hoszin Bułki orkiszowe z Lidla? Dobre. Mój chlebek też, ale nieco inny smak, bo jest na zakwasie nie na drożdżach i bez polepszaczy.

FulTun

@GazelkaFarelka Robie na zakwasie ale daję maślankę i wypieka się mega smaczny bez twardej skóry jak eternit

GazelkaFarelka

@FulTun Może za długo piekłeś? U mnie jest chrupiąca skórka, a jak poleży przez noc w chlebaku, to zupełnie miękka.

Zaloguj się aby komentować