#hejto #gotujzhejto #gotowanie Warto za 6,80zł Produkt regionalny w sensie od sąsiedniej wsi. Oczywiście dodatki sobie dołożę.
bdf176c7-c9e4-4869-96ef-bbb7f91d3724
e16ef760-3580-4008-807d-44a97d6f3184
chwastyodkuchni

@Alawar Gdyby nie ten wyrób seropodobny z tłuszczu palmowego

wiatraczeg

@chwastyodkuchni

On jest seropodobny, bo z mleka wyciągnęli masło xD smakuje dużo gorzej ale wygląda podobnie.


Natomiast te "American cheddar" to jest już zwyczajnie ulep z tłuszczu z kolorami i zapachami, gówno w czystej postaci ale pachnie ładnie xD

Alawar

@chwastyodkuchni @wiatraczeg Buła ogarnięta i co mnie zdziwiło bagieta spuchła po wyciągnięciu z piekarnika. Smakowo jeśli chodzi o farsz to spoko w tych pieniądzach.

0642dc36-128a-44d1-8f4b-6f209f8ad025
bca64b15-ceef-484c-aaa8-ed8afb756f0c
chwastyodkuchni

@Alawar Na 100% lepsze niż żabkowe

chwastyodkuchni

Niestety cheddar nie ma chronionej nazwy. Tylko to nawet po wyglądzie widać.

01a700d6-0a49-44fa-8295-1605db426602
chwastyodkuchni

@wiatraczeg To ja robiłem sobie serek topiony do brugera ale z prawdziwego cheedara.

wiatraczeg

@chwastyodkuchni no generalnie każdy podrabianiec to nie ser, już nawet roztopiony camembert jest lepszy niż ten plasterowany plastik.


Jak zrobiłeś ser topiony z chedddara? Masz na myśli ser roztopiony czy topiony?

wiatraczeg

@chwastyodkuchni huh? Chyba jestem jednak prostym zjadaczem sera

chwastyodkuchni

@wiatraczeg Nie ma w tym nic złego, o ile ser jest dobry.

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@wiatraczeg "amerykański ser"... ten wyciskany z tubki na przykład

Zaloguj się aby komentować