@Alawar Gdyby nie ten wyrób seropodobny z tłuszczu palmowego
@chwastyodkuchni
On jest seropodobny, bo z mleka wyciągnęli masło xD smakuje dużo gorzej ale wygląda podobnie.
Natomiast te "American cheddar" to jest już zwyczajnie ulep z tłuszczu z kolorami i zapachami, gówno w czystej postaci ale pachnie ładnie xD
@chwastyodkuchni @wiatraczeg Buła ogarnięta i co mnie zdziwiło bagieta spuchła po wyciągnięciu z piekarnika. Smakowo jeśli chodzi o farsz to spoko w tych pieniądzach.
@Alawar Na 100% lepsze niż żabkowe
Niestety cheddar nie ma chronionej nazwy. Tylko to nawet po wyglądzie widać.
@chwastyodkuchni "chyba ser" xD
@chwastyodkuchni https://en.m.wikipedia.org/wiki/American_cheese
To jest "American cheddar", u nas to się kwalifikuje jako pomoc z jakiegoś domu pomocy społecznej dla umysłowo chorych.
Najlepiej jak się okazuje wychodzi nasz rodzimy łoscypek, krucafuks, a znacie legendę? XD
@wiatraczeg To ja robiłem sobie serek topiony do brugera ale z prawdziwego cheedara.
@chwastyodkuchni no generalnie każdy podrabianiec to nie ser, już nawet roztopiony camembert jest lepszy niż ten plasterowany plastik.
Jak zrobiłeś ser topiony z chedddara? Masz na myśli ser roztopiony czy topiony?
@wiatraczeg Topiony, https://www.hejto.pl/wpis/domowy-ser-topiony-200-g-sera-tu-dubliner-i-i-mimolette-80-ml-mleka-nastepnym-ra
@chwastyodkuchni huh? Chyba jestem jednak prostym zjadaczem sera
@wiatraczeg Nie ma w tym nic złego, o ile ser jest dobry.
@wiatraczeg "amerykański ser"... ten wyciskany z tubki na przykład
Zaloguj się aby komentować