Hejhejhej it's pizza day

#gotujzhejto #pizza
radidadi userbar
6575ac11-a716-410c-8c75-5c92dce2fc2a
konrad1

Jaki piekarnik wariacie? Zwykły czy ten taki na kamieniu co 3 minuty pixze piecze

radidadi

@konrad1 stary Bosch:D

exprenpn

@radidadi Ciasto sam robisz? Pieczesz najpierw sam spod czy odrazu całość? Ładna picka, też dzisiaj robiłem 💪🍕

radidadi

@exprenpn ciasto z thermomixa, sosik z ziołami z ogródka, pieke całą naraz, 250° termoobieg i wychodzi ok

exprenpn

@radidadi masz jakiś kamień? Brzegi wydają się bardzo ładnie zarumienione, ile minut pieczesz?

radidadi

@exprenpn właśnie z kamieniem nie dopiekal się spód wiec zrezygnowałem, piekę na oko, wyciągam jak sos zaczyna czerniec na bokach

exprenpn

@radidadi rozgrzewasz kamień przed wstawieniem pizzy? Ja zawsze włączam piekarnik około 20 minut wcześniej aby kamień się nagrzał, piekę około 8 minut i spód się ładnie podpieka ale boki są nadal białe

radidadi

@exprenpn tak, nawet dłużej i efekt jest jednak lepszy bez

Capo_di_Sicilia

@exprenpn 20 minut trochę krotko. Ja zazwyczaj wygrzewalem godzinę i bylo spoko. Choc ostatnio, robie na całą blache bo mi sie nie chce krecic kółek xD


@radidadi elegancka picka Ja polecam przepis z minimalna iloscia drozdzy i lezakowaniem ciasta na noc w lodowce. Robilem kiedys test normalne ciasto i lezakowane. Roznica w smaku jest bardzo wyrazna

Zaloguj się aby komentować