Jaki piekarnik wariacie? Zwykły czy ten taki na kamieniu co 3 minuty pixze piecze
@konrad1 stary Bosch:D
@radidadi Ciasto sam robisz? Pieczesz najpierw sam spod czy odrazu całość? Ładna picka, też dzisiaj robiłem 💪🍕
@exprenpn ciasto z thermomixa, sosik z ziołami z ogródka, pieke całą naraz, 250° termoobieg i wychodzi ok
@radidadi masz jakiś kamień? Brzegi wydają się bardzo ładnie zarumienione, ile minut pieczesz?
@exprenpn właśnie z kamieniem nie dopiekal się spód wiec zrezygnowałem, piekę na oko, wyciągam jak sos zaczyna czerniec na bokach
@radidadi rozgrzewasz kamień przed wstawieniem pizzy? Ja zawsze włączam piekarnik około 20 minut wcześniej aby kamień się nagrzał, piekę około 8 minut i spód się ładnie podpieka ale boki są nadal białe
@exprenpn tak, nawet dłużej i efekt jest jednak lepszy bez
@exprenpn 20 minut trochę krotko. Ja zazwyczaj wygrzewalem godzinę i bylo spoko. Choc ostatnio, robie na całą blache bo mi sie nie chce krecic kółek xD
@radidadi elegancka picka
Zaloguj się aby komentować