W sumie to zabawne, bo rzeczy, ktore ludzie uwazaja za rakotworcze to np slodziki i tauryna. Natomiast rzeczy ktore sa naprawde rakotworcze to czerwone np mieso
@dfe
Dlatego czerwone mięso jem dopiero po obróbce cieplnej, gdy jest takie brązowawe już.
Zdrowie przede wszystkim.
@dfe
Jak się okazuje, rakotwórcze jest jedynie przetworzone mięso czerwone, a więc wędliny, konserwy i mięso poddane silnej obróbce termicznej. Natomiast spożywanie odpowiednio przyrządzonej wołowiny (np. tatar) daje wiele korzyści dla zdrowia.
I ja jem tylko tatary.
@dfe raczej zawsze chodzi o bilans skoro się wpierdziela taurynę słodziki i cukier, spalone mieso alkohol to trochę niedobrze
W tej gamie gotowane paroweczki nie wygladaja tak źle;)
@dfe wiadomo mordo, dlatego w latach kiedy spożycie mięsa i tłuszczy zwierzęcych było dużo wyższe to zachorowalność na raka niższa xD
@Sweet_acc_pr0sa wiadomo mordo, na chłopski rozum się wszystko zgadza xD
@dfe na statystyki sie zgadza a to podobno wyznacznik xD
Zaloguj się aby komentować