Tyndylizować smalec ze skwarami, cebulą, czosnkiem i kiełbasą czy niekoniecznie?
Dużo wyszło i chciałbym żeby trochę postał.
@Dalmierz_Ploza to nie napluj do niego i odstaw w chłodne miejsce
@Dalmierz_Ploza jeśli zalewałeś słoiki na gorąco to w lodówce powinno trochę postać. Nie wiem co to znaczy dużo bo u mnie takie rzeczy schodzą szybko, ale tyndalizacja nic nie zrobi temu smalcu, więc kładziesz na szalki trochę swojego czasu i szansę żeby zrobić sobie krzywdę. Gdybym ja miał dużo to bym tyndalizował.
@wonsz 13 słoików dużych, a zapasteryzuje bo w lodówce nie postawię.
@Dalmierz_Ploza 10L smalcu? Bo z poprzedniego zdjęcia na tagu nie wyglądało, ale jeśli tak to pasteryzacja conajmniej. Nawet my byśmy tyle nie zeżarli w rozsądnym czasie.
A przy okazji polecę słoninę słoikową z przepisu kwasiora.
@wonsz chyba ze 12 litrów gar był - prawie pełny. Od sąsiada dostałem sadło z zamrażarki bo miejsca potrzebował a nie chciało mu się wytapiać.
Zaloguj się aby komentować