@Foxington rodzynki
@Foxington są rodzynki, jest piorun
@Foxington podniosłeś mi wczoraj ciśnienie swoim malkontenctwem, ale za rodzynki w serniku - masz u mnie pioruna i pokój
@Foxington Dałbym pioruna za każdą jedną rodzynkę.
Mamy już dość opresji ze strony rodzynkofobów!
@Senior_Mordino @Nebthtet Rodzynkofile robią się co raz bardziej zuchwali...
@Giban bo rodzynkofoby się zapominają
opie bandyto o tej porze no jak moze
@Foxington za rodzynki powinni wysyłać do donbasu
Komentarz usunięty
@Alalai tylko z rodzynkami!
@Alalai Sernik bez rodzynek to tylko zapieczony twaróg.
@Alalai za wybieranie rodzynek
@Foxington Fujka
@Foxington alez zlot fanatykow masy do zapychania ryja xD piekny i madry serniczek, gratuluje podwojnie
@Foxington jak serniczek to tylko ze skórką pomarańczy
@evilcozord Fuj, To już lepiej te rodzynki.
@evilcozord why not both?
@Foxington Z jakiego przepisu? Jak widzę cukier puder to od razu sprawdzam czy mam jeszcze folie aluminiową.
@Elektryczny_pomidor
@Foxington Prawilny sernik krakowski. wole lżejsze. folia by przykryć z wierzchu bo przy tej ilości cukier się karmelizuje.
@Elektryczny_pomidor przecież na końcu się sypie cukrem pudrem, jak jest już zimny
@Foxington przed posypaniem był wierzch brązowy? do tego dążymy?
@Foxington Jak gdzieś tak w połowie pieczenia zabezpieczysz folią będzie upieczony, skórka będzie bardziej miękka . tam parę jeszcze powodów by się znalazło ale to przy bardziej chudych sernikach.
@Elektryczny_pomidor No właśnie nie, na konec jakiś 15 minut zwiększyłem temperaturę bo cały czas był blady. Bałem się że będzie nie przepieczony. Właśnie wtedy (po 15min) zrobił się taki karmelowy na wierzchu i wyłączyłem.
@Foxington Aha to chciałeś tak? Bo sernik i tak byłby upieczony.
@Elektryczny_pomidor tego nie byłem pewien bo był straszny grubas, na całą wysokość tortownicy
@Foxington jak widzę takie fancy przepisy na serniki to niższa temperatura i dłuższy czas lub z parą lub kąpiel wodna.
Zaloguj się aby komentować