#gotujzhejto
Mam dziena ochote wsunąć cale wiadro puree z ziemniaczkow, z 2 lata tego nie jadlem I w sumie nigdy sam nie robilem. Macie jakis swoj game changer zeby te puree bylo jeszcze smaczniejsze niz ustawa przewiduje ?
Mam dziena ochote wsunąć cale wiadro puree z ziemniaczkow, z 2 lata tego nie jadlem I w sumie nigdy sam nie robilem. Macie jakis swoj game changer zeby te puree bylo jeszcze smaczniejsze niz ustawa przewiduje ?
Dużo masła, cebulka prażona (opcjonalnie świeży szczypiorek) i można dorzucić tartego, twardego sera
@szczelamseczasem myslalem zeby boczek dorzucic ale cos czuje, ze to juz za duzo zabawy bedzie
Majonezu troche
Pieprz cytrynowy
@Shinek Boczek smażony z cebulką do dobry pomysł. Tylko że najpierw gnieciesz ziemniaki, dodajesz boczek i cebulkę, a potem już tylko mieszasz.
Najlepszym game changerem jest IMO ugotowanie 1-2 ząbków czosnku razem z ziemniakami. Oczywiście czosnku nie wyrzucasz, tylko gnieciesz z ziemniakami.
Ja lubię też poeksperymentować z rozmarynem, ale trzeba lubić rozmaryn.
Innym fajnym pomysłem jest zrobienie puree ziemniaczano-groszkowego, ale wówczas trzeba dać podsmażoną cebulkę i garam masala.
Zaloguj się aby komentować