#gotujzhejto
Mam dziena ochote wsunąć cale wiadro puree z ziemniaczkow, z 2 lata tego nie jadlem I w sumie nigdy sam nie robilem. Macie jakis swoj game changer zeby te puree bylo jeszcze smaczniejsze niz ustawa przewiduje ?
5883af52-19bd-4a0d-80ca-740aa90ce6f8
szczelamseczasem

Dużo masła, cebulka prażona (opcjonalnie świeży szczypiorek) i można dorzucić tartego, twardego sera

Shinek

@szczelamseczasem myslalem zeby boczek dorzucic ale cos czuje, ze to juz za duzo zabawy bedzie

paramyksowiroza

@Shinek Boczek smażony z cebulką do dobry pomysł. Tylko że najpierw gnieciesz ziemniaki, dodajesz boczek i cebulkę, a potem już tylko mieszasz.

Najlepszym game changerem jest IMO ugotowanie 1-2 ząbków czosnku razem z ziemniakami. Oczywiście czosnku nie wyrzucasz, tylko gnieciesz z ziemniakami.

Ja lubię też poeksperymentować z rozmarynem, ale trzeba lubić rozmaryn.


Innym fajnym pomysłem jest zrobienie puree ziemniaczano-groszkowego, ale wówczas trzeba dać podsmażoną cebulkę i garam masala.

Zaloguj się aby komentować