@Mielonkazdzika brokuł wyszedł fajnie, ale jeśli chodzi o brukselkę to brak zalet nad wrzuceniem do piekarnika, a trzeba stać i pilnować. A że mrożona brukaelka piecze się tyle co mrożone frytki... ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)
@Felonious_Gru smakuje jak gowno a wygląda jeszcze gorzej xD
Jebac brukselke
@Sweet_acc_pr0sa z piekarnika bardzo dobra
Ja gorąco polecam WOK
Raz, Twoje mięcho przejdzie całe przyprawami i aromatem warzyw.
Dwa, z warzywek będziesz mieć super wypar na dnie woka
Trzy, robi się miękko, tylko trzeba się nauczyć by tego galimatiasu nie rozgotować.
Np takie mieszanki stosowałem: Brokuły, Pory, Pieczarki i kurczaczek/indyk z różnorakimi przyprawami (eksperymentując możesz sobie dobrać swoje ulubione mieszanki), kocham taki miszmasz, nie jest tiktokowy i facebookowo-kulinarny...ale smaczny
@pluszowy_zergling no słuchaj jak miałem płytę solgazu to mogłem se wokiem co najwyżej w łeb przywalić xd
Ale dziś go wyjąłem, może coś upichce w weekend
Brukselkę kroisz na pół, dodajesz pokrojone w połówki pieczarki, cebulę i polewasz oliwa z ziołami i solą i do piekarnika. Pychota
Jak masz tylko patelnie do dyspozycji ,to najpierw długie talary cebuli i potem cała reszta
@alaMAkota po co kroić?
Poza tym ten przepis działa z dowolnymi warzywami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Felonious_Gru kroić, kroić , bo się fajnie przypiecze. Powyżej w komentarzach ktoś chciał jebać brukselkę, a ten przepis udowadnia, że brukselka jest super smaczna, a od jebania są inne rzeczy
@alaMAkota bez krojenia też jest bardzo dobrze, a mozonej nie pokroisz
Zrób sobie w brytfance mix papryka, cebula, cukinia. Sztos
@Felonious_Gru spróbuję. Każdy dom ma swój smak, więc zawsze trzeba skorzystać z nowych pomysłów.
Ps w życiu nie spodziewałam się, że moze dojść do dyskusji o brukselce, której tak świat nie znosi.
Zdrowia i pomyślności.
Zaloguj się aby komentować