A także gdzie kupujecie inne mięsa poza wieprzowiną którą dobrej jakości można dostać w Polsce wszędzie.
Cielęcinę, jagnięcinę, baraninę, jeleninę i wszelką dziczyznę, królika etc..
#gotujzhejto #jedzenie #grill #chlopskakuchnia #wolowina
Gdzie kupujecie wołowinę i cielęcinę na steki i burgery?
@SuperSzturmowiec nie jadasz niczego poza wieprzowiną?
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak i drobiem. Czasem dziczyzna jak wpadnie pod auto
@SuperSzturmowiec ale jakiegoś stejka z krowy czasami trzeba żeby była siła
@SuperSzturmowiec
3 źródła wołowiny:
-
Selgros (mają własny rozbiór)
-
Lokalny mięsny
-
Jak mam ochotę na coś fancy - lokalny sklep z grillami, który ma dość luksusowe mięso
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak w uzupełnieniu do @GordonLameman: Makro, a z ciekawostek to całkiem spoko są tam 200g burgery mrożone z irlandzkiej wołowiny. Tylko teraz to już zaczęło swoje kosztować.
Specjalistyczne sklepy mięsne albo Makro lub Selgros.
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak
Dla mnie burgery to nic aż tak specjalnego żeby piękną wołowinie mielić. Wiec mięso kupuje najczęściej w olewniku, czasami nawet w Carefour mi się zdarzy. Lidla nie polecam.
Ze stekami jest trochę inaczej. Ale tez najczęściej olewnik (mam pod nosem) czasami Sokołów.
Ale tu również jestem zdania ze steki maja być prostym pożywnym daniem przygotowanym na szybko, tak jak obie te potrawy zostały stworzone zanim pojawiła się „magiczna otoczka” robiąca z prostego dania „sztukę kuchenną”.
Zaloguj się aby komentować