Przeżyjmy to raz jeszcze.
W sumie smutne, że trzeba ludziom takie rzeczy tłumaczyć i na kartce rozpisywać.
@sireplama spokojnie, za 7-8 lat będzie powtórka
@macgajster jak za siedem lat?! Ugotuj/usmaż/upiecz kurczaka i umyj rzeczy, które dotykały mięso to przekaz, który wchodzi raz na siedem lat?!
@sireplama za 7 lat będą znowu przypominali o zasadach w taki sposób i będzie powtórka z kolejnej grypy
Znam radio, w którym jakoś co 30-60 minut leci reklama "listen [dźwięki krojenia na desce], you can't see it either. Keep vegetables separate from raw meat and sea food. [...] Did you know bacterias can cause paralysis?" albo jakoś tak
@macgajster nie rozumiem. Serio. 6 z 7 punktów na tej kartce, to podstawy, które powinnna znać każda osoba przygotowująca posiłki. Nie kumam tej wrzuty, nie rozumiem Twoich wyjaśnień, zupełnie nie wiem o co tu chodzi.
@sireplama dooooobra, bo skupiamy się na różnych tematach z tej kartki.
Patrzysz na zasady higienicznego i bezpiecznego przygotowania jedzenia. Jak najbardziej popieram informowanie non stop itd.
Ja natomiast piję do "ptasiej grypy", po której kilka lat później (albo wcześniej, nie pamiętam) była "świńska", a teraz "nietoperza". Co kilka lat się zdarza, więc zapewne za te 7-8 będzie coś nowego
Dziś mam chyba słaby dzień na pisanie ze zrozumieniem
@sireplama dla Ciebie tak, dla mnie też, dla ok. 60% społeczeństwa również. Teraz moje obserwacje z publicznych toalet: biurowiec na Mokotowie, ludzie pod krawatem i 2/10 wychodzi z męskiej nie myjąc rąk, biurowiec na Włochach - to samo + brak sprzątania po sobie porcelany. Pierwsza z brzegu galeria handlowa- tutaj jest najgorzej (podejrzewam przez większą ilość obcokrajowców) 4/10 nie myje rąk po realizacji swojej potrzeby. Pamiętam na początku pandemii były podane statystyki zużycia mydła, które wystrzeliły. Jakiś lekarz zapytany o komentarz do tych liczb powiedział krótko: ludzie w końcu zaczęli myć ręce.
Kurtyna
Zaloguj się aby komentować