Pizza piekna ale ten kawalek to sobie ucioles Xd jebania nozem 2 min i na gryza.
Ukroilem, zeby pokazac jak brzegi pieknie wyrosly
@def piękne to. Cieniutkie, jasne ciasto i brzegi ideolo. Smacznego
niedobra tfu paskudna, z ananasem będzie lepsza
Kolega prosi o przepis
@szczur2k kalkulator https://www.frenchguycooking.com/pizzadough
ja używam hydracji 70% i mąki caputto pizzeria, wysrstanie zrobiłem:
-
30 min w całości
-
po kulkowaniu jakieś 10 godzin w temp pokojowej
-
około 24 godziny w lodówce
-
po wyjęciu z lodówki około 3 godz w temp pokojowej
Po każdym wyjęciu kulkuję na nowo, na końcu kulkę wkładam do miski posmarowanej oliwą, z której bezpośrednio wysypuję ciasto na mąkę i tworzę placek (dzięki tej technice nie niszczę niepotrzebnie bąbli powietrza w środku)
Sos to kruszone ręcznie pomidory z puszki (mutti) ze szczyptą soli i oliwą czosnkową, na koniec starłem grana padano
@def taktyczna kropka bo kalkulator bardzo dobry
Pyszna pozdrawiam
Bardzo ładna, ale moja pizza studiuje prawo
elegancki placek
@def Mmmm piekne brzegi, widać, że bardzo smaczne
Zaloguj się aby komentować