Dzisiaj takie ciacho popełniłem, w sumie mial być Apple Pie ale w stylu nadzienia jak w ciastkach z McD. I chyba się udało, mogłem dać więcej jabłek a mniej tego “sosu” jabłkowego.
Spod i góra to typowe ciasto kruche, 300g mąki, 200g masła, 5g soli, 10g cukru, 50g wody (sypkie mieszamy z pokrojonym zimnym masłem aż będzie w konsystencji piasku, potem woda i do lodówki na godzinę), pieczone w 180 stopniach z termoobiegiem 55minut.
#gotujzhejto #domowewypieki #gotowanie #jedzzhejto #jedzenie
Spod i góra to typowe ciasto kruche, 300g mąki, 200g masła, 5g soli, 10g cukru, 50g wody (sypkie mieszamy z pokrojonym zimnym masłem aż będzie w konsystencji piasku, potem woda i do lodówki na godzinę), pieczone w 180 stopniach z termoobiegiem 55minut.
#gotujzhejto #domowewypieki #gotowanie #jedzzhejto #jedzenie
@dildo-vaggins O ja, na kruchym najlepsze
@SilverMonkey nadzienie sam robiłem, jabłka pokrojone w ćwiartki a później w grubsze plasterki, podduszone z cukrem brązowym i przyprawami jakieś 10minut, następnie zagęszczone skrobią i sokiem jabłkowym.
@dildo-vaggins robię dokładnie tak samo
Zaloguj się aby komentować