Sklep rzeźnika (taki dzisiejszy mięsny), Wielka Brytania, lata 30. XX wieku
Przecież to bzdury, jedz sobie do chociażby Bedford w Sobotę na targ i normalnie możesz kupić dziką kaczkę ze śrutem w dupie
O kurde, myślałem ze to chatka z piernika
@A_I a tu chatka ze schabowego
@golden-skull Fajnie, tylko, że to my dzisiaj jemy więcej mięsa niż oni - chów przemysłowy dopiero nieśmiało podnosił głowę. Ludzie sobie nawet nie zdają sprawy, że dieta z codziennym mięsem to wynalazek XXw.
I niby Sanepid taki zły, ale jakoś nie widziałem, żeby ktoś z Konfy lobbował za tym, że powinniśmy brać przykład z higieny targu w Wuhan, zamiast naszych, cywilizowanych standardów
ale w latach 30. było to zupełnie powszechne. Ludzie na początku XX wieku nie wyobrażali sobie swojej diety bez mięsa w dużych ilościach,
@golden-skull Podejrzewam, że w latach 70., 80., 90. i może nawet dziś je się więcej mięsa niż wtedy. Mięso bez masowej i zautomatyzowanej produkcji było droższe, więc ludzie jedli je po prostu rzadziej lub mniej.
Ludzie na początku XX wieku nie wyobrażali sobie swojej diety bez mięsa w dużych ilościach
@golden-skull zapomniałeś wspomnieć o ciastkach, podstawie diety dla milionów głodujących którym zabrakło chleba
@AureliaNova sanepid to kosztowna fikcja i mydlenie oczu konsumentom.
Wystarczy pojechać do krajów słabo rozwiniętych, żeby zobaczyć jak wygląda mięso bez olbrzymich nakładów finansowych. W takiej Afryce, jak zamówisz kurczaka, to on jest ze 4 razy mniejszy, niż te które są u nas. Raczej nie dzielą na udka czy inne części tylko tną całość na 4 kawałki, bo są po prostu za małe. Myślę, że przed wynalezieniem wszelkich antybiotyków czy sterydów oraz przed rozwinięciem chowu masowego, spożycie mięsa było również mocno ograniczone.
@BenAli @AureliaNova @golden-skull
Ludzie na początku XX wieku nie wyobrażali sobie swojej diety bez mięsa w dużych ilościach,
@golden-skull XD Nie wiem czy to bait czy ignorancja, ale ładnie udało Ci się striggerować parę osób.
Zaloguj się aby komentować