Dzisiaj 8 godzin przez noc w lodówce. Nie widzę żadnej różnicy czy 4h czy 8h. Moim zdaniem wstawianie na 8h w zasadzie daje tylko to, że można zrobić wieczorem i upiec rano. Większe znaczenie ma to, że skróciłam fermentację na blacie trochę, bo już chciałam iść spać. Dodatkowo zakwas po dokarmieniu był zużyty trochę wcześniej niż zazwyczaj, bo po 8h, co było czuć po zdecydowanie mniej kwaśnym smaku chlebka. W zasadzie to bardzo mało czuć kwas.
#365chlebowgazelki
c90586b4-a10d-40ee-b737-cafa9375f4ba
mrmydlo

@GazelkaFarelka po pierwsze zwiększ hydratację

POMIDORES

W pierwszej chwili myślałem, że to dwa mózgi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

EgeSzegeDre

@GazelkaFarelka na tego dajcie 1000

ParisPlatynov

@GazelkaFarelka kurła zrobiłbym na zakwasie ale kiedyś niedomyłem dokładnie słoika po ogórkach i całość jebała ogórkami XD

Zaloguj się aby komentować