Dziś polecam rognons d’agneau a la dijonnaise, czyli nerki jagnięce w sosie śmietanowo-musztardowym.
#gotujzhejto
cb17c0b1-0a2b-44b9-a247-421d76b3b02c
Mielonkazdzika

@paramyksowiroza podziwiam za odwazne danie.

def

A pokaz przed zjedzeniem

moll

@paramyksowiroza tak, poproszę


Masz jakiś ciekawy pomysł na zagospodarowanie ozorków? Zjadłabym może coś innego niż w galarecie

paramyksowiroza

@moll Ciekawego pomysłu nie mam. Czasami coś wcześniej kombinuję, a potem i tak zawsze staje na ozorkach w sosie chrzanowym z czosnkowym puree...

moll

@paramyksowiroza ja mam traumę do ozorków w sosie chrzanowym po tym jak moja teściowa je zrobiła. Jak o tym pomyślę to nadal cofka xD

paramyksowiroza

@moll Ten sos też by się sprawdził do ozorków. Wystarczy posiekać szalotki, posmażyć na maśle, dolać koniaku, flambirować, dolać słodkiej śmietanki, musztardy Dijon i zredukować.

moll

@paramyksowiroza zastanawiam się nad takim przygotowaniem. Już bez tego chrzanu, tylko z peklowaniem przed ugotowaniem

9dc01008-4732-442f-852d-59057cb4549d
Lubiepatrzec

@moll ozór wołowy obgotowałem, obrałem i po prostu obsmażyłem na maśle z solą i co najwyżej pieprzem. Totalna prostota ale czujesz wtedy prawdziwy smak mięsa.

moll

@Lubiepatrzec też brzmi spoko

superhero

@moll przepis na salceson?

Zaloguj się aby komentować