Otworzyć butelkę dobrego wina i dziabać (
Nie mogłem się zdecydować co zrobić na kolację,ciągle coś mi nie pasowało więc na szybko skleiłem coś do wina z #rozowypasek
Sery:
- Iberyjski dojrzewający z brandy
- Bryndza słowacka
- Bułgarski kozi szopski
- Mozarella di bufala
Wędlina to Jamon Serrano
Oliwa z oliwek z zatarem
#ziemniakowniezostawiaj
#gotujzhejto
@Ziemniak43212 czy tam pomiędzy tymi pysznościami czai się brukselka?? Oh Ty...
@Ziemniak43212 https://www.hejto.pl/wpis/drodzy-hejterzy-niektorzy-z-was-pisza-post-na-wykopie-a-potem-wklejaja-go-na-hej
@Analnydestruktor Do tego przypalona.
@Analnydestruktor Tak, pyszna brukselka.
@DeadRabbit Brukselka jest blanszowana a następnie mocno karmelizowana na oliwie, aby dodać jej lekko przypalonego aromatu łączącego się z zieloną świeżością w środku i lekkim posmakiem oliwy.
@Ziemniak43212 oprócz oliwy co dodałaś żeby "karmelizować" brukselkę?
@Ziemniak43212 idealne zastosowanie
@DeadRabbit miałem na myśli po prostu reakcję maillarda. Do oliwy ewentualnie trochę masła. Nie miałem na myśli tu karmelizacji z cukrem czy miodem jak w przypadku np. marchewki.
@Ziemniak43212 a to akurat nie wiem ile Monosacharydów bruskelka ma by taka reakcja reakcję maillarda zaszła. To już jakiś ekspert kulinarny musiał by się wypowiedzieć.
Zaloguj się aby komentować