#domowepiwo #homebrew #piwowarstwo #tworczoscwlasna #hobby
@Navane wygląda jak wiesz co, czyli będzie dobre ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wygląda jak gówno a ma smakować jeszcze lepiej;)
@Navane myślałem że wstawiłeś zdjęcie z jakiegoś blendera nieumytego zostawionego na 3 miesiące
Hehe wszystko sterylnie tylko wygląd taki. Zresztą wszyscy myślą, że to cytryny na zdjęciu, a to po prostu chujowe pomarańcze ;)
@Navane ja myślałem, że to żółtko jajka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Navane
Ja myślałem, że to ziemniaki i zamiast przepisu na piwo użyłeś przepisu na bimber xD
Niech smakuje jak najlepiej!
Na bimber to "kolega" robi normalnie z wody z cukrem. Bawić się w scukrzanie ziemniaków to się jeszcze nie bawiłem
@Navane
Bo tak się teraz robi, nie ma sensu kombinować. W bimbrze nie chodzi o walory smakowe tylko właśnie brak smaku.
Z ziemniaków się robiło jak dostęp do cukru był ograniczony. Szczególnie w PRL, gdzie przy kupnie dużej ilości cukru mogłeś mieć problem (jak w poszukiwany, poszukiwana)
Wiem bo "kolega" używa kolumny rektyfikacyjnej aabratka gdzie od początku do końca leci 96 % wody destylowanej, ważne aby zachować odpowiedni reflux biorąc pod uwagę sprzęt który się posiada. Drożdże też ważne od razu mówię że browina to można lać w kibel, ale na szczęście są drożdże które ładnie/szybko oraz czysto odfermentowują. Ludzie zdziwieni...jak to bimber nie czuć bimbrem ;)
Tyle godzin co poświęciłem na dokształcanie w temacie to mógłbym normalnie pracę napisać. ;)
Komentarz usunięty
@Navane
Ah, I see you're a man of culture as well :)
Zaloguj się aby komentować