Dziś chwale się #wedliny domowej produkcji, baleron, boczek i schab, peklowane na sucho w workach próżniowych około tygodnia, przyprawy losowe, to co wydało mi się interesujące (baleron z dodatkiem czosnku niedźwiedziego). Wszystko wędzone około 6-7h (dokładnie nie wiem bo wedzilo się samo w nocy).
#gotujzhejto #gotowanie #jedzzhejto #jedzenie #diy
dildo-vaggins userbar
6b48df4f-2d73-4ac2-ae60-1797b85102f0
Zielczan

@dildo-vaggins ale bym zjadł taką kanapeczkę z tym schabem. Z baleronem w sumie toże ( ͡° ͜ʖ ͡°)

dildo-vaggins

@karek_jaczynski zawsze

RogerThat

@dildo-vaggins po co się parzy?

karek_jaczynski

Żeby pozbyć się różnych drobnoustrojów. Wedlina jest też delikatniejsza i ma dłuższą trwałość .

Man_of_Gx

@dildo-vaggins W stosowaniu czosnku niedźwiedziego zawsze odstręczała mnie konieczność znalezienia niedźwiedzia i namówienia go żeby trochę sprzedał.

Da się to jakoś obejść?


Gx

Artic

Błędy. Mięso jest okropne. Jem ale mało

wombatDaiquiri

@dildo-vaggins mogę zostać Twoim kolegą? dzielisz się z kolegami wyrobami może?

dildo-vaggins

@wombatDaiquiri nie mam kolegów wiec z przyjemnością, nawet domowym destylatem ugoszczę do tego mięska

RKS_Huwdu_Hooligans

@dildo-vaggins piękny baleron.

ErwinoRommelo

@dildo-vaggins ale bym bral… troche chlebka musztardki kropla kieleckiego i wchodzcie we mnie wy pyszne skurwysyny!

Zaloguj się aby komentować