Jablko, cebula, pieprz, smalec.
#gotujzhejto #jedzenie #nietylkomielonka
@Mielonkazdzika bleh
@MostlyRenegade co ty gadasz, pyszne wyszlo!
A kiedys nielubilem watrobki, poprostu zawsze jadlem zle zrobiona.
@Mielonkazdzika przez Ciebie też będę musiała teraz zrobić
A i obtoczylem w mace, (tutaj zdania byly podzielone) ale przez to wyszla lekko chrupiaca z wiezchu i mega delikatna w srodku. Pilnowalem temperatury 75 C.
Japko fajne do watrobki, nieweluje gorzki posmak.
@Mielonkazdzika w temacie watrobki sprawdź to ziom https://youtu.be/lb4Ene25rY8?si=gFN2igK8iSiDBL6K
@mtvml sprawdze, dzieki
@Mielonkazdzika Mielonko, a czy w mleku wykąpałeś przed smażeniem? Tłuste mleko ułatwia wypłukanie wątróbki z krwi i "innych rzeczy", przez co jest ciuperke delikatniejsza po usmażeniu.
Tylko pamiętaj, żeby obmyć ją z tego mleka przed spatelniowaniem.
@bade tak tak, moczylem w mleku.
Nawet mam zdjecie, no prawie
@Mielonkazdzika Ileż to ja miałem podejść do wątróbki...
Zaloguj się aby komentować