#gotujzhejto
@Felonious_Gru Osobiście nie używałem ale ponoć dobry do zamachów terrorystycznych.
@Felonious_Gru Gotowanie dziczyzny, gotowanie gulaszu, pulled pork, gotowanie bulionu, generalnie mnóstwo rzeczy, które da się zrobić gotując normalnie, ale zajmują kilkanaście/kilkadziesiąt godzin. Robiąc je w szybkowarze można takie rzeczy z reguły zrobić w godzinę albo nawet mniej. Twarde mięsa (dziczyzna) wychodzą z szybkowaru z reguły lepiej bo robią się bardziej kruche.
@Felonious_Gru praktycznie do wszystkiego, z wyłączeniem rzeczy, których się nie przygotowuje w szybkowarze (np. zamach stanu).
Wszelkie rodzaje gulaszu, szarpana wieprzowina/wołowina, rosół/bulion (najlepiej taki na ramen, żeby wkurzyć neofitów) itd. itp.
@Felonious_Gru żeby zrobić mały destylator, miałem kiedyś taki na tureckim szybkowarze, sprawdzał się w bloku na kuchence :)
@Felonious_Gru
@Felonious_Gru uzywam bardzo czesto. Nawet makarony w nim robie.
@Felonious_Gru a i polecam jakiegos multicookera z funkcja szybkowaru.
Ja nie od dzis spamuje instant potem
@Felonious_Gru siedzisz sobie wieczorkiem przed kompem i oglądasz jakiś film przyrodniczy, nagle dostajesz olśnienia... nawiedza cię retrospekcja: 30 lat do tyłu, niedzielny rosołek u babci: na stole bzy, w tle na leciwym już Neptunie - TVP2, pani Czubówna opowiada o pożyciu koczkodanów... jest pięknie.
Mówisz sobie: "nie ma chuja, musze zjeść rosół, teraz!" - no i tu dochodzimy do odpowiedzi, dlaczego warto mieć szybkowarek w domu, dzięki niemu taki rosołek w niespełna godzinę sobie możesz opierdolić
@Felonious_Gru
@myoniwy a widziałem do kupienia gotowe adaptery
@Felonious_Gru Gołąbki.
Zaloguj się aby komentować