#dildomajsterkuje
Jeden z ładniejszych chlebów żytnich na zakwasie jakie robiłem.
4h wyrastania i na godzinę do pieca w 210 stopniach. A smakuje jeszcze lepiej bo prąd za „darmo” xd
500g mąki żytniej 720
500g wody
100g zakwasu
11g soli
Dodałem trochę dyni
#chleb #gotujzhejto #gotowanie #jedzenie #bojowkapiekarska
Jeden z ładniejszych chlebów żytnich na zakwasie jakie robiłem.
4h wyrastania i na godzinę do pieca w 210 stopniach. A smakuje jeszcze lepiej bo prąd za „darmo” xd
500g mąki żytniej 720
500g wody
100g zakwasu
11g soli
Dodałem trochę dyni
#chleb #gotujzhejto #gotowanie #jedzenie #bojowkapiekarska
@dildo-vaggins taki ruwniusi
@Lubiepatrzec No piękny
@dildo-vaggins tak zwany chleb z cebulą
@moll Są mole i są molle kuchenne :*
no takim to sie najesz (´・ᴗ・ ` )
@dildo-vaggins bardzo ładny, jego kształtna góra to jakaś sztuczka czy taki po prostu wyszedł? Moje żytnie zawsze są nierówne i popękane od góry 🧐
@WalIy góra wyrównana mokrą ręką (mokrą w sensie mocno cieknącą wodą), pieczone z parą (50ml wody wylane na spód piekarnika).
@dildo-vaggins parowanie piekarnika też stosuje, mokra ręką wyrównywałeś już po wyrastaniu? Bo przed wyrastaniem też zawsze na mokro ubijam i wyrównuje
@WalIy wyrównuje przed ale jeszcze po wyrastaniu zwilżam
Zaloguj się aby komentować