O kurde, ale tłuszczu.
@golden-skull wygląda zajebiście, podziel się przepisem.
Ładna, nieprzesuszona, pierun.
@golden-skull Proszę przepis, wygląda kozacko!
@Tytanowy-Owsik @rakokuc Surową szynkę włożyłem na 2,5 godziny do piekarnika. Pierwsze 20 minut na 220'c a reszta na 150'c. Po upieczeniu jeszcze stała przy uchylonym piekarniku, jakieś 15 min.
Komentarz usunięty
@golden-skull jakaś marynata, przyprawy?
@golden-skull moja babcia tak robiła. Ja próbowalem, nie potrafię. Ona to peklowana w soli do peklowania. Niestety mi żona soli do peklowania używać nie pozwala
@DexterFromLab zmień żonę
Niestety mi żona soli do peklowania używać nie pozwala
@DexterFromLab Masz mądrą małżonkę ...
@DexterFromLab albo szynka pieczona w piekarniku, albo szynka peklowana, wedzona (lub nie) i tylko doprowadzona w piekarniku w 100 stopniach do 68 stopni wewnatrz miesa, wybierz jedno. Mies peklowanych nie powinno sie poddawac dzialaniu temperatury powyzej 130 stopni. Niedomowienia i mity na temat peklosoli powstaja przez kompletny brak wiedzy i ignorancje.
@Jossarian nie wiem, czy chce mi sie to ogladac, mozesz strescic? I od razu sprecyzuj, co ma przemysl miesny do uzywania peklosoli w domowym wytworstwie wedlin?
@golden-skull buzię widzę w tym mięsu
@golden-skull gratuluję szyneczki, jest piękna
@GrindFaterAnona Dziękuje! To samo mi powiedziała świnka aniołek, lecąca na chmurce
Zaloguj się aby komentować