![73c44881-1c86-4721-b12a-54939c0be802](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/d788a2fb1ad6ea0c7ff6f42de459bb45.jpg)
![73c44881-1c86-4721-b12a-54939c0be802](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/d788a2fb1ad6ea0c7ff6f42de459bb45.jpg)
Komentarze (13)
@wielbuont wyślij do mnie, uratuje Cię od tego problemu :)
@wielbuont a po kim Ty taki pazerny na te grziby, a?
@wielbuont na co wam tyle grzybów?
@GazelkaFarelka żeby zdjęcia wstawić w neta, a co?
@Gustawff serio pytam
@GazelkaFarelka suszyć, zasmazac i marynować. Po obróbce grzyba jest znacznie mniej
@wielbuont no ale ile tego można zjeść?
@GazelkaFarelka na cały rok musi starczyć. Suszone grzyby zmielone są świetną przyprawa do wszystkiego, z zasmazanych można robić zupę czy krokiety, a marynowane do miesa albo do wodeczki
@wielbuont U mnie zupę grzybową je się raz do roku na święta, tak samo smażone na chrupko w mące na głębokim oleju. Poza tym grzybów jakoś u mnie w domu się nie jadało i nie mam nawyku gotowania różnych rzeczy z grzybami. Próbuję przywołać w pamieci smak jakiejś potrawy z grzybami i nic mi na myśl nie przychodzi.
@GazelkaFarelka jak się ma to są zajebistym dodatkiem. Dopóki mieszkałem z rodzicami też tam miałem, bo grzyby były raz do roku jak stary kupił od jakiegoś Zenka z kołchozu. Zacząłem sam zbierać to doceniłem ile może kilka prawdziwków wnieść do potrawy
@wielbuont czekamy zatem na relacje roku z grzybami
@wielbuont no ale do czego na przykład dodajesz?
@GazelkaFarelka pizza, sosy, zupy, miesa. Jak mam zapas praktycznie do wszystkiego
Zaloguj się aby komentować