Czy znowu nazbierałem od chuja grzybów? Tak, a drugie tyle jest poza kadrem #grzyby
73c44881-1c86-4721-b12a-54939c0be802
Astro

@wielbuont wyślij do mnie, uratuje Cię od tego problemu :)

Lubiepatrzec

@wielbuont a po kim Ty taki pazerny na te grziby, a?

GazelkaFarelka

@wielbuont na co wam tyle grzybów?

Gustawff

@GazelkaFarelka żeby zdjęcia wstawić w neta, a co?

wielbuont

@GazelkaFarelka suszyć, zasmazac i marynować. Po obróbce grzyba jest znacznie mniej

GazelkaFarelka

@wielbuont no ale ile tego można zjeść?

wielbuont

@GazelkaFarelka na cały rok musi starczyć. Suszone grzyby zmielone są świetną przyprawa do wszystkiego, z zasmazanych można robić zupę czy krokiety, a marynowane do miesa albo do wodeczki

GazelkaFarelka

@wielbuont U mnie zupę grzybową je się raz do roku na święta, tak samo smażone na chrupko w mące na głębokim oleju. Poza tym grzybów jakoś u mnie w domu się nie jadało i nie mam nawyku gotowania różnych rzeczy z grzybami. Próbuję przywołać w pamieci smak jakiejś potrawy z grzybami i nic mi na myśl nie przychodzi.

wielbuont

@GazelkaFarelka jak się ma to są zajebistym dodatkiem. Dopóki mieszkałem z rodzicami też tam miałem, bo grzyby były raz do roku jak stary kupił od jakiegoś Zenka z kołchozu. Zacząłem sam zbierać to doceniłem ile może kilka prawdziwków wnieść do potrawy

Zapster

@wielbuont czekamy zatem na relacje roku z grzybami

GazelkaFarelka

@wielbuont no ale do czego na przykład dodajesz?

wielbuont

@GazelkaFarelka pizza, sosy, zupy, miesa. Jak mam zapas praktycznie do wszystkiego

Zaloguj się aby komentować