Czy ostra zupka meksykańska może pioruna?

#gotujzhejto
07ae001a-e0c0-4f0a-b1be-2df454b1e8a5
7aded2af-6171-4dc1-aa11-82eb74acd42c
Trupus

Bardzo ładna, jest też coś dla miłośników #słoicyzmu

UncleFester

@Trupus żeby nie powiedzieć Słoików

@Dildorsz BTW, co tam nabełtałeś??

Dildorsz

@UncleFester Pół kilo wołowiny, 2l wody,cebula, fasola, kukurydza ,cieciorka,Passata, kilka papryk, papryczka chilli, masa ziół m.in tymianek, liście laurowe i trochę przecieru pomidorowego i soli. Pół godzinki w kotle i gituwa.

UncleFester

@Dildorsz OK.

a czosnyczek???

camelowski

@UncleFester właśnie czosnek, robi robotę. Ja bym jeszcze dodał kolendry a jak fasola to cząber

UncleFester

@camelowski ale go w składzie nie ma

Dildorsz

@camelowski miło, że tak się angażujecie xd czosnek był przy smażeniu wołowiny. Należę do tych którzy mają odruchy wymiotne od kolendry. Cóż..

wombatDaiquiri

@Dildorsz jak ostra to sama da pioruna ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Astro

@Dildorsz wołowina i tylko pół godziny w kociołku? Wystarczyło?

Dildorsz

@Astro wcześniej podsmażona z cebula i czosnkiem. Drobny detal xd

porkins

a masz, co mi szkodzi?

MuFFes

Jak takie meksykańskie smaki to proponuję spróbować dodać kaktusa marynowanego z puszki

VikingKing

@Dildorsz no nie wiem, nie wiem. Dopiero co jadłem flaki.

Jim_Morrison

Ja bym dodał odrobinę kminku.

DeGeneracja

Rozrzedzone chilli con carne. Ochyda i po co?

Dildorsz

@DeGeneracja Po jajco Na szczęście dla ciebie nie zostało. Wszyscy szczęśliwi.

Zaloguj się aby komentować