Stał z dwa miesiące szczelnie zamknięty, mocno się rozswarstwił - na górze rzadki, na dole skrystalizowany.
Otworzyłem słoik - strzeliło, czyli wydzielał gaz. Zamieszałem i spróbowałem:
-
Pyszny jak zwykle
-
Zapach, taki jakby trochę fermentujący (??), ale może sobie wmawiam, przez ten gaz.
Schowałem do szafki a teraz patrzę, że on strasznie dużo piany wygenerował. Jest gęsta bardzo.
Miód sprawdzony od znajomego, żaden fejur sklepowy. Nigdy takiej ilości piany nie widziałem.
#miod #pszczoly #jedzenie
![efc9cc42-2fbc-4b82-a4f2-fdfe3ee6c0fe](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/18256a1a2b703b3785e96912d781e8e0.jpg)
![4d213f1d-8240-4321-bb23-b9425fd976d4](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/250x250/20887510951a21ae3363074a2f83f603.jpg)