Cofka odcinek 4321

Obiad na 4 dni, czyli:

- 400g ryżu
- 900g szpinaku
- 1kg twaróg sernikowy
- puszka groszku
- puszka białej fasoli
- puszka kukurydzy
- przecier pomidorowy

Sól, czosnek, bazylia, galka muszkatołowa, koper, sok z cytryny "eko bio", trochę pieprzu

Przeszacowałem ile miejsca zajmuje całość i gotując w patelni widziałem wszechświat, całą przeszłość i przyszłość XD

Początkowo po ugotowaniu i spróbowaniu myślałem, że fasola tu kompletnie nie pasuje, ale zjadłem już dwie porcje i nic bym nie zmienił.

Jedna porcja to jakieś 700-800kcal i w sam raz się najadam.

#gotujzhejto #jedzzhejto #gownowpis #jedzenie #opiebandyto
18b56a4c-c80e-4c29-ba33-9328eeaf1d1d
90fa959b-fb00-404f-8327-2ffd07486d82
b1569dae-97f9-48f0-83a0-56b9a6402830
6490fc3c-da58-4552-af48-aa580e587c8f
637e5c60-b615-4451-a6f1-b787a72e432f
Klamra

Kradne.

Napiszesz jakąś kolejność przyrządzania? (° ͜ʖ °)

nobodys

@Klamra


W garnku na małym ogniu rozmrozić i lekko zagotować z czosnkiem szpinak.

Na patelnię wlać symboliczną porcję oleju.

Przełożyć szpinak z garnka na patelnię.

Do garnka teraz wlać wodę, zagotować i ugotować w niej ryż.

Na patelni niech się dzieje wszechświat, czyli do szpinaku dodaję (o ile się zmieści xD) twaróg, przecier, fasolę, groszek, kukurydzę i gotuję mieszając. Dodaję przyprawy (pomijając koper i sok cytrynowy, który dodaję już po wyłożeniu do pojemników)


W planach były jeszcze rozdrobnione orzeszki, ale o nich zapomniałem xD jednak wcale mi ich tu nie brakowało

splash545

Takie gotowanie to jednak jest sztuka. Efekt końcowy jest nie ważny, bo to proces się liczy. Radość z tego co się robi, te refleksje o wszechświecie, które Cię naszły. xd No i na tej patelni jeszcze jak było nie wymieszane, to wyglądało całkiem ładnie. To jednak trzeba mieć talent, żeby tak ładnie wyglądające, kolorowe składniki zmienić w no.. to! Podziwiam

nobodys

@splash545 Ta patelnia naprawdę mnie momentami zahipnotyzowała jak tak ją mieszałem Czułem, jakby była jakąś alternatywną galaktyką XD

Zaloguj się aby komentować