Obiad na 4 dni, czyli:
- 400g ryżu
- 900g szpinaku
- 1kg twaróg sernikowy
- puszka groszku
- puszka białej fasoli
- puszka kukurydzy
- przecier pomidorowy
Sól, czosnek, bazylia, galka muszkatołowa, koper, sok z cytryny "eko bio", trochę pieprzu
Przeszacowałem ile miejsca zajmuje całość i gotując w patelni widziałem wszechświat, całą przeszłość i przyszłość XD
Początkowo po ugotowaniu i spróbowaniu myślałem, że fasola tu kompletnie nie pasuje, ale zjadłem już dwie porcje i nic bym nie zmienił.
Jedna porcja to jakieś 700-800kcal i w sam raz się najadam.
#gotujzhejto #jedzzhejto #gownowpis #jedzenie #opiebandyto
Kradne.
Napiszesz jakąś kolejność przyrządzania? (° ͜ʖ °)
@Klamra
W garnku na małym ogniu rozmrozić i lekko zagotować z czosnkiem szpinak.
Na patelnię wlać symboliczną porcję oleju.
Przełożyć szpinak z garnka na patelnię.
Do garnka teraz wlać wodę, zagotować i ugotować w niej ryż.
Na patelni niech się dzieje wszechświat, czyli do szpinaku dodaję (o ile się zmieści xD) twaróg, przecier, fasolę, groszek, kukurydzę i gotuję mieszając. Dodaję przyprawy (pomijając koper i sok cytrynowy, który dodaję już po wyłożeniu do pojemników)
W planach były jeszcze rozdrobnione orzeszki, ale o nich zapomniałem xD jednak wcale mi ich tu nie brakowało
Takie gotowanie to jednak jest sztuka. Efekt końcowy jest nie ważny, bo to proces się liczy. Radość z tego co się robi, te refleksje o wszechświecie, które Cię naszły. xd No i na tej patelni jeszcze jak było nie wymieszane, to wyglądało całkiem ładnie.
@splash545 Ta patelnia naprawdę mnie momentami zahipnotyzowała jak tak ją mieszałem
Zaloguj się aby komentować