Co tu się. Myślałam że ten bochenek będzie taki sobie, może nie tyle spisałam na straty, bo zawsze wychodzi coś smacznego i jadalnego, o kształcie pozwalającym na zrobienie kanapki, ale nie spodziewałam się rewelacji. Wsypałam resztki manitoby z woreczka (niecałe 100g), reszta chlebowa 750, hydratacja 75%, przy wyrabianiu ciasto było lepiące i nie dało się zrobić fajnej kulki. Olałam. Potem na koniec jeszcze o nim zapomniałam i składałam bochenek jak już ciasto było bardzo puchate i delikatne.
Nie było uporządkowanego układu dziurek, za to wyszło niesamowicie puszyste.
#365chlebowgazelki
591cafa7-f2ce-4a06-855e-6dcff733b962
f9dfbf85-5789-4abf-8b2f-65018d4e1483
FulTun

@GazelkaFarelka Ooooo... Chleb dla bogatego żeby masłem lub serkiem wypełnić komory.

Zaloguj się aby komentować