Suszenie 1 h 45 st. C. Wędzone 2,5 h 55 st. C. Zrębka bukowa.
#jedzenie #jedzzhejto #gotowanie #gotujzhejto #wedzenie
O i taki kabanosik, to ja doceniam - no chyba, że dałeś kminek, to tylko popatrzę
@4Sfor Nie ma kminku.
@Zielonypomidor Cudo! To zjadłbym cały ten półmisek
@Zielonypomidor Ty wiesz co. Odpowiadasz tu za wzrost apetytów.
@Mr.Mars I pewnie przyrostu BMI także
@4Sfor @Mr.Mars No co poradzę? W sumie odkąd kupiłem wędzarnie kolo 4 kg mi przybyło. Tylko to może być jeszcze kwestia zimy i zmniejszenia ruchu.
@4Sfor Tego też nie da się ukryć.
@Zielonypomidor O popatrz, nawet tyle samo przytyliśmy - też mi przez tę zimę wlazło 4kg - dobrze, że się robi coraz cieplej, niebawem wrócę na rower to skończy się to folgowanie schabom!
Ile ci wyszło finalnego produktu? Na zdjęciu wygląda na 500-700g
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak 2,3 kg bo ok 300 gram farszu mi w nadziewarce zastaje.
@4Sfor Też ostawiłem rower, ale np.mój brat jeździ cały sezon, więc się da.
@Zielonypomidor Niebezpieczną zabawkę Waćpan kupiłeś. I ta zabawka wkurw wielki czyni, przy tym ślinotok ogromny wzbudzając.
@Zielonypomidor Ależ oczywiście, że się da, też kiedyś jeździłem, zima, nie zima, deszcz, nie deszcz - po czym stwierdziłem, co to ma być, konkurs na masochistę roku? Od tego czasu rower tylko jak się zrobi fajnie i przyjemnie na zewnątrz. Życie jest za krótkie, żeby jeszcze samemu się poniewierać
@Zielonypomidor od tego się raka dostaje
@NowyJa Od internetu też.
@Zielonypomidor
pozdrawiam wedzarza. Wygląda świetnie, smakuje pewnie jeszcze lepiej.
Ja dziś pekluje, wędzenie przed świętami. Tutaj z grudnia.
50:50 chodzi Ci o proporcje soli? Ja daje 100g soli na 1 litr wody, 50/50 zwykła sól i peklowa. Ale nie jestem pewien czy to odpowiednio. Chociaż ostatnio wszyły bardzo dobrze.
@Zielonypomidor a i później litr wody na 2kg mięsa. Napisz mi co sądzisz o takich proporcjach. Czy w miarę ok. Ostatnio wyszło bardzo dobre xD
@Liquidation4404 Tak sól z solą peklującą. Ja pekluje na sucho w workach próżniowych.
@Liquidation4404 100 g na litr wydaje się dużo chyba, że to na więcej kg, ja trzymałbym się wytycznych producenta soli co do ilości.
Bardzo ładne kabanosy, na sam widok chce się do Ciebie jechać z browarami
@Zielonypomidor ale Op to jest jednak zawodowy kuchorz… bardzo ładne kabanosy wyszli dla jego.
@bartlomiej_rakowski Już kolejna osoba piszę kabanos wiec jak Op do Opa. To są kiełbaski śniadaniowe, tzn w sklepie to może sprzedali by to jako kabanosa, ale to nie te sita przy mieleniu i ilość wody.
@Zielonypomidor kupiłbym-jadłbym-chwaliłbym
Zaloguj się aby komentować