Cynamonki z jabłkami.
#bojowkapiekarska
@GazelkaFarelka Pewnie jabłka jeszcze zostały. Dorzuć szarlotkę do piekarnika.
@Mr.Mars zostały, już starte na szarlotkę, ale upiekę wieczorem
biorę całą blachę, nie będę się rozdrabniał
@GazelkaFarelka przepis poproszę
@SilverMonkey @GazelkaFarelka przepis przepisem, a gdzie poczęstunek dla współużytkowników?
@SilverMonkey Duże opakowaie ciasta francuskiego XXL rozwijasz, smarujesz cienką warstwą startych jabłek (z jednej strony zostawiasz ok. 3 cm na zlepienie), posypujesz cukrem wymieszanym z cynamonem albo przyprawą do piernika. Zwijasz w rulon, palcem z wodą moczysz brzeg żeby się zlepiło na końcu, tniesz na 20 ciastek, wykładasz na blachę. Posypujesz jeszcze grubym cukrem z cynamonem. Do piekarnika na 180 stopni na 25-30 minut (aż się upieką do satysfakcjonującego koloru).
Niecierpie antonówek
@Smerf_Maruda Do jedzenia takie se, zresztą te sprzedawane w sklepach to jakieś zielone i twarde, te spady co nazbierałam u kuzyna dojrzałe i mięciutkie.
Zaloguj się aby komentować