73% hydracja (hydratacja?), chleb pszenny (niebieska Basia, przymierzam się do kupienia czegoś „lepszego”
#bojowkapiekarska #chleb #pieczzhejto
No i gites. Od siebie polecam mąki z Ciechanówca. Nie ma z nimi problemów, ciasto zawsze mi się zachowuje tak samo.
@vexXd no i smacznego
Jeśli szukasz innej mąki na próbę to polecam ToTa. Mąki dobrej jakości w przyzwoitej cenie. No i można dostać na allegro
Jeszcze jeden komentarz ode mnie - kieszenie powietrzne masz dosyć spore w wypieku, może to być spowodowane nie wystarczająco długą fermentacją ciasta.
@ciken007 @kon-jakub dzięki za porady co do mąki, na pewno sprawdzę jak to wygląda
Jeszcze jeden komentarz ode mnie - kieszenie powietrzne masz dosyć spore w wypieku, może to być spowodowane nie wystarczająco długą fermentacją ciasta.
Zapamiętam
PS i tak w porównaniu do wcześniejszych to jest mega postęp, a smakowo chleb wyszedł petarda
@vexXd nawet najbardziej nieudany chleb domowy na zakwasie jest mega pyszny
@vexXd Jeszcze chwila i patrząc na te zdjecia sam zacznę piec chleb. Poki co robie pizzę codziennie i jak dotąd dwa razy popłakałem się ze szczescia zapamiętując kazdy kęs idealnego placka…
Zaloguj się aby komentować