Chyba czas zaczynac. Wegiel ladnie rozpalony, w rezerwie kielbaski rozniste.

#gotujzhejto #grill #jedzenie
25c391c1-b37e-4130-87fd-cff10fed0715
VonTrupka

co tam za polewacza do kiełby ustawiłeś bokiem, żeby nie wyszło że to jakieś gwintowe mocne 12%? (☞ ゚ ∀ ゚)☞

siRcatcha

@VonTrupka a to estrella, piwko katalonskie w wiekszych butelkach, zeby nie trzeba bylo za czesto chodzic

VonTrupka

@siRcatcha no wygląda jak butla po winie

siRcatcha

@VonTrupka najlepiej jak ktos nie zalapie I sie przyglada jak trzecia butelke zeruje I chodze jak nigdy nic hahaha dobry lagerek

fa0493d0-ec07-4812-8062-73c27d5291b2
imnotokej

@siRcatcha ale kozacki grill!

PanNiepoprawny

@imnotokej mam taki sam tylko z żeliwnym rusztem. Jest mega chujowy.

siRcatcha

@PanNiepoprawny mi dobrze sluzy juz ponad 2 lata i sobie chwale

PanNiepoprawny

@siRcatcha cienka blacha i cały worek brykietu na raz żeby to gówno w ogóle nagrzać i utrzymać temperaturę

siRcatcha

@PanNiepoprawny to chyba masz jakis inny, zwykle 1/3 worka brykietu mi starcza. Pol worka zwyklego to musze chlodzic.

PanNiepoprawny

@siRcatcha taki mam. Używasz węgla czy brykietu?

c4422d98-a9f8-43bf-82fe-8370ab3e9882
siRcatcha

@PanNiepoprawny ten twoj jest bardzo podobny (t opwszystko i tak chinszczyzna), mozliwe, ze wykonanie z innych materialow (widac lekkie roznice na fotce, jak np front czy gorna pokrywa.

Najczesciej lece na weglu, w ten weekend rozpalilem brykietem i dosypalem pozniej wegla. przy rozpalaniu jak zamknalem pokrywe to minuta dziesiec 500C zlapal. ze zdjecia wynika ze masz inne troche wloty powietrza po bokach, moze slabo ciagnie? no i jeszcze jak masz ze szpara nad pokrywa? U mnie jest na jakies 2mm. Z minusow to jak mocno pada i nie nakryje go (stoi na zewnatrza caly rok) to woda nakapie na szuflade w srodku.

PanNiepoprawny

@siRcatcha na moim jak jest 200 to jest święto. Tyle że ja rozpalam używając komina i potem przesypuję

Zaloguj się aby komentować