Chuopecek nagotowal bigosu 8 litrów 2 msc temu i teraz może się cieszyć raz w tygodniu bigosowymi środami #jedzenie #gotujzhejto
1cf55f0c-652b-43c5-8fe7-b571fca86cbc
AdelbertVonBimberstein

@zosiasamosia1 amator, 10 l gar w tydzień.

zosiasamosia1

@AdelbertVonBimberstein samemu? XD porzygałbym sie po 4 dniu. Ale kończy mi sie już to w poniedziałek gotuje 8 litrów flaków XD

AdelbertVonBimberstein

@zosiasamosia1 żona trochę zjadła ale większość sam.

Kilogram dziennie to luzik. Kalorii nie dużo, zdrowo i pożywnie. xD

zosiasamosia1

@AdelbertVonBimberstein No dokładnie. Chyba top tier polskiej kuchni.

AdelbertVonBimberstein

@zosiasamosia1 tu makrosy mojego bigosu na wołowince, schabie, kawałku boczku i fajnych kiełbasach dosyć chudych. Nie jest źle.

b5abb3f0-2afd-4336-9fd1-f0fcd58e5b48
zosiasamosia1

@AdelbertVonBimberstein no w cholere dobrze. 500 gieta, 2 kromki chleba i na luzie najedzony

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@zosiasamosia1 oo, jeszcze trochę bardziej czerwony i mógłbym pomylić z moim Uwielbiam do swojego dojebać w opór przecieru, ale zwykle zamiast kiełbasy robię inny myk W lokalnym markecie sprzedając wędliny na mięsnym jak się trafi początek, albo jakiś odkrojony kawałek który zostanie, to nie wciskają tego ludziom do paczek na partyzanta powodując tylko wkurw ludzi jak w każdym innym sklepie w moim mieście, tylko odkładają to na bok do osobnych woreczków na takie właśnie ścinki. Dawno dawno temu jak to zaczęli robić, to to była opcja tylko dla ludzi, którzy z mopsu dostawali bony do wykorzystania w tym sklepie, ale potem ludzie coraz więcej i więcej zaczęli o to pytać więc teraz po prostu sprzedają też takie gotowe woreczki osobno za symboliczną kwotę. Powiem tak- robiłem bigos na kiełbasie do czasu aż kupiłem raz kilka takich woreczków ze "ściepami" i zrobiłem bisos na tym. Teraz to jest obowiązkowy punkt programu, a i smakuje 10x lepiej jak postoi i się przegryzie

zosiasamosia1

@NiebieskiSzpadelNihilizmu w Auchan widziałem takie ścinki sprzedawane za 30% ceny. Pakowane były i leżały tam gdzie mięso. Muszę się przejechać next time. Tu dałem dużo kiełbaski bo była w Lidlu jakaś promka po 10 zł za kg była. A no i jeszcze 1 raz dałem pieczarki. Uważam że nic nie zastąpi lesnych - pieczarki za mało aromatu mają i jakieś takie żelkowate.

A koncentrat oczywiście musi być xd daje praktycznie do wszystkiego xd zawsze mam passata albo koncentrat w domi

Guma888

Trochę mało zróżnicowanego mięska

Zaloguj się aby komentować