Moje sprzęty w nowym lokum nie są jeszcze w komplecie, ale dam z siebie max.
Gąbko-pomysły zostaną zignorowane
#jedzenie #gotujzhejto #jedzzhejto
Tradycyjnie: mięsny jeż
Demi glace
@Pentakilo Na jakim mięsie?
@Oscypek surowy odpada. Coś w tym stylu: https://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/47/71838dc74cf6cc9de5fc03fc512238e1e9615d5e.jpeg ?
@parabole ja robilem ostatnio na skrzydelkach z kurczaka i wołowinie wg przepisu Adama Ragusea.
@Pentakilo skoro wyzwanie - to z czym mam zrobić?
@parabole nie z czym a gdzie. Ciezko to zrobić w kuchni
@parabole polecam zacząć od czegoś prostego: pieczone pałki z kurczaka w miodzie. Do naczynia żaroodpornego wrzucasz pałki z kurczaka (wg potrzeby, 10 starcza na 3-4 osoby). Posypujesz solą, jakimś ziołem i papryką słodką. Jak lubisz na ostro to ja Cię nie będę w tym ograniczał. Następnie polewasz miodem. Około 1 łyżka(ta do zupy) na 3-4 pałki. Przykrywasz i wrzucasz do piekarnika. 150C 2-3 godziny. Na ostatnie 15 min odkryj i dopiecz w 180-200C.
Do podawania z frytkami/ziemniakami/ryżem.
Jest to przepis do łatwej modyfikacji. Długie pieczenie mięsa w niskiej temperaturze super wpływa na mięso, a nie żre dużo prądu. Zamiast pałek możesz dać każde inne mięso
@PM89 Dawno dopieszczony przepis
Zaloguj się aby komentować