Chętnie podejmę wyzwanie na jakiś ciekawy mięsny przepis od szanownego grona.
Moje sprzęty w nowym lokum nie są jeszcze w komplecie, ale dam z siebie max.
Gąbko-pomysły zostaną zignorowane
#jedzenie #gotujzhejto #jedzzhejto
Oscypek

Tradycyjnie: mięsny jeż

parabole

@Pentakilo Na jakim mięsie?

Pentakilo

@parabole ja robilem ostatnio na skrzydelkach z kurczaka i wołowinie wg przepisu Adama Ragusea.

parabole

@Pentakilo skoro wyzwanie - to z czym mam zrobić?

Pentakilo

@parabole nie z czym a gdzie. Ciezko to zrobić w kuchni

PM89

@parabole polecam zacząć od czegoś prostego: pieczone pałki z kurczaka w miodzie. Do naczynia żaroodpornego wrzucasz pałki z kurczaka (wg potrzeby, 10 starcza na 3-4 osoby). Posypujesz solą, jakimś ziołem i papryką słodką. Jak lubisz na ostro to ja Cię nie będę w tym ograniczał. Następnie polewasz miodem. Około 1 łyżka(ta do zupy) na 3-4 pałki. Przykrywasz i wrzucasz do piekarnika. 150C 2-3 godziny. Na ostatnie 15 min odkryj i dopiecz w 180-200C.

Do podawania z frytkami/ziemniakami/ryżem.

Jest to przepis do łatwej modyfikacji. Długie pieczenie mięsa w niskiej temperaturze super wpływa na mięso, a nie żre dużo prądu. Zamiast pałek możesz dać każde inne mięso

parabole

@PM89 Dawno dopieszczony przepis

Zaloguj się aby komentować