Cały dzień roboty, wyszło prawie 10 kg rogali, było warto
dec911f5-90a0-48d7-8d03-78cd650dd8ae
sadol69

@GazelkaFarelka Rób #rozdajo xD

GazelkaFarelka

@sadol69 Już poszło po rodzinie i sąsiadach

GazelkaFarelka

@sadol69 Ale mogę dać przepis

3586

kuuurła 10kg szczęścia!

sadol69

@GazelkaFarelka Podziel się xD

GazelkaFarelka

@starebabyjebacpradem @sadol69

https://www.hejto.pl/wpis/skoro-juz-poruszony-zostal-temat-rogali-przypominam-ze-zbliza-sie-rogalowe-swiet


Link jest we wpisie.

Moja modyfikacja tego przepisu to to, że maku nie gotuję w mleku tylko samej wodzie (porobiły mi się farfocle raz)

Masę przygotowuję sobie dzień wcześniej (po ostudzeniu schować do lodówki)

Migdały kupuję już zmielone (są np. w Lidlu)

Wałkowanie najlepiej robić w zimnym miejscu, np. zimnym garażu a robiąc rogale nie dopuścić do nagrzania się ciasta, bo inaczej kosmicznie się klei, trzeba to robić w miarę dynamicznie. Tutaj trzeba sobie wypracować pewną technikę bo to chyba najtrudniejsza i najbardziej pracochłonna część roboty.

Zaloguj się aby komentować