#gotujzhejto #przetwory #zainteresowania #chwalesie
@starebabyjebacpradem 10kg wchodzi do wiadra 10L
@wonsz nope z tego co pamiętam do mojego wchodziło 15 kg jakoś ale wziąłem więcej jakby miało być za mało
Ale skarpety się zdejmuje do tego
@Gepard_z_Libii to jest katalizator fermentacji XD
@Gepard_z_Libii mam do tego kołek dębowy @wonsz
@Gepard_z_Libii no właśnie się nie zdejmuje! Skąd chcesz wziąć starter do fermentacji? :D
@starebabyjebacpradem kołkiem nie bedzie bo sie nie ukisi. musi być gruba baba w gumiokach
@cebulaZrosolu, @wonsz już wytłumaczył o co chodzi xD
@starebabyjebacpradem fajne klapki
@roadie te laczki są dla skali, na Woodstocku mi się w tym roku trochę przetarły
@starebabyjebacpradem ostatnio wrzucałeś szklarnię, ale bez klapków - zacząłem się o nie martwić
poka stupke wydeptujaca kapuche
@5tgbnhy6 jest wyżej kołek
@starebabyjebacpradem kolek nie dostarczy flory bakteryjnej niezbednej do odpowiedniego ukiszenia
Powinienes zainwestowac w beczki do kiszenia
@dfe nie mam tylu dzieci by tyle beczek używać xDD
@starebabyjebacpradem możesz zacząć od jednej
@dfe czerniejów, znajome okolice xD
@dfe kurwa oni tego chyba w domu nie trzymali?
edit: ok doczytałem. trzymali w piwnicy. po kilku latach zaczęło jebać i babcia kazała dzieciom wynieść beczki na pole i opróżnić.
@dfe ooo grubo (☉__☉”)
#bardzoczarnyhumor
Lo jezu ile kapuchy
@starebabyjebacpradem ale po co, skoro masz worek
@Felonious_Gru to co mi ewentualnie zostanie spróbuję zakisic w ten sposób
Wyjmiesz z wiadra plody i zmiesci sie kapusta
> 20kg kapusty może mi wejdzie do wiadra do kiszenia
do wiadra może wejdziesz ty, samo się przecież nie ubije ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽
Zaloguj się aby komentować