Komentarze (12)
taki smalczyk
Więc to tak wygląda karma dla ludzi w RimWorld
jakby zrobić to w słoikach to pewnie jeszcze dłużej by mogło leżakować.
dobra sprawa na niepewne czasy.
@arcydramatyczny dłużej niż 10 lat? a w jakim celu?
@dildo-vaggins żeby sobie było.
Świetny materiał - zresztą całym serduchem polecam cały kanał przesympatycznych panów z Townsends!
Jak kogoś ciekawi temat to polecam jeszcze kilka filmów w tym temacie:
Z kanału Tasting History with Max Miller
https://www.youtube.com/watch?v=DUAayg3D0XA
oraz danie zrobione z rocznego Pemmicana przez tego samego goscia
https://www.youtube.com/watch?v=9GsU5Ymffhc
i z kanału Townsends sprzed 9 lat
@dildo-vaggins oba kanały są git.
@Lubiepatrzec a dzbany będą dalej mówić że wynglowodany postawa energetyczna nie tłuszcz od zarania dziejów
@Michumi wiadomo ze tłuszcz lepszy, bo nie jest przetwarzany w cukry proste i nie odkłada się w formie tkanki tłuszczowej. Węglowodany od zarania dziejów były stosunkowo prostym do pozyskania źródłem energii a do tego tanim, organizm szybko przyswaja weglowodany, i w sumie tyle z zalet. Mieso jako droższe, używane przez uprzywilejowane warstwy społeczne nie był dostępny dla biednych, wiec żeby biedni nie byli źli to dano im substytut w postaci dużej ilosci ziaren.
@dildo-vaggins nieprawda, biedni w średniowieczu jedli tak jak teraz ludzie zamożni.
Zaloguj się aby komentować