Improwizowany sos truflowy na śmietance i jogurcie greckim z parmezanem, cheddarem, cebulą i przyprawami, mozarella, chorizo, czerw. cebulka, oliwki oraz ricotta o Matko Bosko Częstochowsko ale to było najlepsze dzisiaj przeżycie
Szczury jak tylko słyszą nożyczki to wariują wszystkie 5
#hejtopizza #pizza #szczur
@Bankrut.pl
nie spodziewałem się szczura w tym wątku XD
@Half_NEET_Half_Amazing Mam nadzieję, że się nie brzydzisz
mozarella, chorizo, czerw.
@Bankrut.pl Ale żeby czerw do pizzy? Nie przesadzasz z tym jedzeniem robaków?
@uczalka trudne czasy nadchodzą
@Bankrut.pl Jestem totalnym ignorantem jeśli chodzi o domowe pieczenie. Znam tylko piekarnik na 250C i mamcine grube drożdzowe ciasto. W jaki piecyk muszę się wyposażyć na start żeby poćwiczyć czegoś więcej? o przepisy pomartwię się potem. Czołem!
@Dildorsz Zacznij od przetestowania piekarnika, możesz zrobic przepyszna pizze w zwykłym nagrzewającym się do 250 stopni. Zacznij od prób z ciastem i sprawdź czy w ogóle Cię to jara i jeżeli tak to zainwestuj w piecyk;)
@Dildorsz Mogę Ci podrzucic kilka trików jak w piekarniku zrobic przepyszna pizzuche
Przyjmę z chęcią jakiś przepis na ciasto i proces wypieku. Pewnie kamień niezbędny.
@Dildorsz Tak, w piekarniku będziesz potrzebował kamienia, im grubszy tym lepszy. 2,5 cm bedzie spoko.
Sposób na piekarnik jest taki, że wkładasz kamień na najwyzszy mozliwy poziom i podkręcasz grzanie na maxa OD GÓRY, JAK NAJBLIŻEJ GÓRNEJ GRZAŁKI. Jesteś w stanie nagrzać kamień do ponad 300 stopni i to już jest wystarczająco.
Możesz zastosować na 3 pizze nastepujący przepis. Wrzuciłem Ci hydracje 65 żeby łatwiej było lepić placka.
1 dnia robisz poolish, drugiego ciasto. Jeżeli bedziesz zdecydowany wykorzystać przepis to dawaj znaka to wiecej podpowiem;)
@Bankrut.pl DZIĘKI! Spróbujemy.
@Dildorsz Daj znać jak bedziesz robic, ważny jest czas trwania poszczególnych etapów;)
@Dildorsz Możesz poczytać komentarze we wcześniejszych wpisach tłumaczyłem kilka razy co i jak. Ważne żeby poolish po zrobieniu (1:1 maka woda, wczesniej rozpuszczasz drożdże i miód w wodzie) musi odstac 1h w temp pokojowej żeby aktywować drożdze i pozniej do lodówki na 16-24 h.
Zaloguj się aby komentować