Do golonek dalem, Chinskie wino do gotowania "shaoxing", olej sezamowy, sos sojowy, cukier, pieprz, koreanskie chilli, gwiazdke anyzu, czosnek, imbir, mirin, marchewki.
Robie w instant pocie, 40min pod cisnieniem, potem chwile air fryer, i na koniec redukcja sosu.
Zapraszam do obserwowania mojego tagu #nietylkomielonka (krytyka i pouczanie mile widziane)
#gotujzhejto #jedzenie #uk #emigracja
nie mogłeś wytrybować golonki? Co to za wino, skąd i jakie jest? Mnie się zdarza jedynie wytrawne czerwone do bigosu.
@em-te co do trybiwania to chyba wole z koscia.
A wino jak na zdjeciu. Pic to sie tego raczej nieda, stosuje sie wylacznie do gotowania. W smaku jest bardzo kwasne, ale wystarczy je dodac + czosnek, imbir, i olej sezamowy, i masz mega autentyczny chinski smak.
@Mielonkazdzika rozumiem, że kształt golonki ma znaczenie. Mnie szkoda energii na gotowanie potężnej kości, która do niczego się nie nada.
smacznego
@Mielonkazdzika W twoim wykonaniu golonka nabierze innego wymiaru.
@Mr.Mars bilem sie z myslami czy nie zrobic ich w kapuscie i podac z ziemniakami. Ale ostatnio mam takiego smaka na Azjatyckie jedzenie
Zaloguj się aby komentować