Ale to bedzie dobre
Do golonek dalem, Chinskie wino do gotowania "shaoxing", olej sezamowy, sos sojowy, cukier, pieprz, koreanskie chilli, gwiazdke anyzu, czosnek, imbir, mirin, marchewki.
Robie w instant pocie, 40min pod cisnieniem, potem chwile air fryer, i na koniec redukcja sosu.

Zapraszam do obserwowania mojego tagu #nietylkomielonka (krytyka i pouczanie mile widziane)
#gotujzhejto #jedzenie #uk #emigracja
2b49a730-0879-48e5-8e91-c02f66f341aa
em-te

nie mogłeś wytrybować golonki? Co to za wino, skąd i jakie jest? Mnie się zdarza jedynie wytrawne czerwone do bigosu.

Mielonkazdzika

@em-te co do trybiwania to chyba wole z koscia.

A wino jak na zdjeciu. Pic to sie tego raczej nieda, stosuje sie wylacznie do gotowania. W smaku jest bardzo kwasne, ale wystarczy je dodac + czosnek, imbir, i olej sezamowy, i masz mega autentyczny chinski smak.

81bdf941-25a6-4d4a-b413-cc9af6692500
em-te

@Mielonkazdzika rozumiem, że kształt golonki ma znaczenie. Mnie szkoda energii na gotowanie potężnej kości, która do niczego się nie nada.


smacznego

Mr.Mars

@Mielonkazdzika W twoim wykonaniu golonka nabierze innego wymiaru.

Mielonkazdzika

@Mr.Mars bilem sie z myslami czy nie zrobic ich w kapuscie i podac z ziemniakami. Ale ostatnio mam takiego smaka na Azjatyckie jedzenie

Zaloguj się aby komentować