Ale to bedzie dobre
Teraz odparuje sos zeby stal sie taki mega klejacy, ugotuje ryz, a wszystko podam z salata.
Moj tag #nietylkomielonka o tym co jada polska #emigracja w #uk
#gotujzhejto #jedzenie
d23049c0-aef4-4389-a384-35d32f040203
Mielonkazdzika

Boczek po Chinsku:

Sorowy boczek, czosnek, imbir, cebula, cukier, sos sojowy, ocet ryzowy, mirin, wisniowka (bo niemialem chinskiego wina a niechcialo mi sie dzisiaj isc do sklepu), gwiazdki anyzu, ostra papryka.

Gotowane 1h w szybkowarze (instant pot)

A teraz wyjelem delikatnie boczek ktory jest mega miekki, i prawie sie rozpada, i redukuje sos.

kotos

Nie napisałes co to i nie podałes przepisu

Mielonkazdzika

@kotos napisalem w komentarzu

madhouze

@Mielonkazdzika pork belly, będzie gotowane tu co prawda kupny,vale moj dzisiejszy Sunday Roast. Trzymajcie się w tej Anglii !!!

239c6f20-5a46-4611-ad41-b38047acbd22
Mielonkazdzika

@madhouze Rany ale mi przypomniales! Jadlem cos takiego na wycieczce w Yorku. caly obiad podany na puddingu

madhouze

@Mielonkazdzika Pierwszy raz się spotkałem w takiej formie i zdecydowanie polecam odświeżyć sobie wspomnienie

Zaloguj się aby komentować