Teraz odparuje sos zeby stal sie taki mega klejacy, ugotuje ryz, a wszystko podam z salata.
Moj tag #nietylkomielonka o tym co jada polska #emigracja w #uk
#gotujzhejto #jedzenie
Boczek po Chinsku:
Sorowy boczek, czosnek, imbir, cebula, cukier, sos sojowy, ocet ryzowy, mirin, wisniowka (bo niemialem chinskiego wina a niechcialo mi sie dzisiaj isc do sklepu), gwiazdki anyzu, ostra papryka.
Gotowane 1h w szybkowarze (instant pot)
A teraz wyjelem delikatnie boczek ktory jest mega miekki, i prawie sie rozpada, i redukuje sos.
Wygląda na spalone.
@BylemSimpem A nie jest.
Nie napisałes co to i nie podałes przepisu
@kotos napisalem w komentarzu
@Mielonkazdzika pork belly, będzie gotowane
@madhouze Rany ale mi przypomniales! Jadlem cos takiego na wycieczce w Yorku. caly obiad podany na puddingu
@Mielonkazdzika Pierwszy raz się spotkałem w takiej formie i zdecydowanie polecam odświeżyć sobie wspomnienie
Zaloguj się aby komentować