Wiecie jak to się stało że na ten pomysł wpadłem?
Przy zakupach kieruję się intuicją i ten len rzucił mi się w oko z odległości 5 metrów.
Całą drogę kminiłem co z tego będzie, ale ufałem, jak zawsze że coś przyjdzie i taka pyszność z tego wyszła, że szczerze powiem, iż dawno czegoś tak dobrego nie jadłem.
Eksplozja smaku i działanie Wyższego Ja w praktyce.
Polecam ten styl życia
#gotujzhejto #rozwojduchowy
@Gepard_z_Libii nie wiem co to za ser ale jeśli biały z lnem to zerknij na ser dr. Budwig, czyli sposób przyjmowania oleju lnianego, dla niektórych nie do przełknięcia bez dodatków. Ja osobiście nie mam z tym problemu ale muszę przyznać że zmiksowany ser biały z olejem lnianym jest smaczniejszy niż sam olej.
@wonsz https://www.hejto.pl/wpis/adelbertvonbimberstein-nagadales-mi-o-schaboszczakach-i-innych-przysmakach-a-brz o taki ser żółty zwykły Emmentaler xD
Z białym nie próbowałem.
Siemieniem wyleczyłem sobie kiedyś żołądek, bo mnie nakurwiał po roku codziennego cpania stymulantów, ale to prawie pięć lat temu było
@Gepard_z_Libii a to u mnie codziennie zaparzany dzień wcześniej len idzie - dzieciaki lubią rano filiżankę gluta wypić
A co do żółtego to najlepiej z kozieradką, swego czasu pyszne pleśniowe mi wychodziły, z Lidla jakieś żółte z czarnuszką też podchodzą, chociaż czarnuszkę wolę w pieczywie.
@wonsz Ja właśnie do tego smarku nie mogłem się przekonać, co dziwne w sumie, bo surowe jajka wypijam normalnie z vegetą.
mieliłem sobie ziarna blenderem i do jogurtu wrzucałem
@Gepard_z_Libii jak surowego białka nie cierpię, nawet ogarnąłem własny sposób smażenia jajecznicy, tak żółtko to jest porównywalne ze świeżą świńska krwią że świniobicia, czysta zajebistość i nie wiem w sumie jak ma się do tego parzony len - rozumiem że chodzi o konsystencję, ale to wtedy budyniu i kiślu też nie zjesz?
@wonsz Zjem, ale taki mocno zawiesisty musi być nie pitny.
Jajka nauczony jestem od małego dziadek mnie nauczył.
Sparzal gorącą wodą i robił dwie dziurki, jedną większa żeby soli sypnąć, albo jakiejś mieszanki i się wypijało.
Eh tęsknię za nim
@Gepard_z_Libii no mnie rodzice żółtkami poili jak jeszcze z dziadkami mieszkaliśmy, a dziadek na działce hodował króliki na mięso ale sąsiad je ubijał bo dziadek nie potrafił...co dwa dni przypominam sobie te dobre chwile beztroski: pędzel do golenia, krem wars classic, po goleniu woda przemysławka albo consul i wracam do chwil kiedy dziadek żył - po zapachu...
@wonsz Nostalgia to fajne uczucie.
Przypomnialeś mi jak dziadek brzytwą się golił, a ja gapiłem się jak zahipnotyzowany.
Tez uwielbiam ziarna « przepalone », najlepiej z piekarnika. Ciekawy motyw kupowac random produkty a potem kminic co z tego mozna zkleic. Plusy? Kreatywne myslenie i pewnie duzo pozytywnych zaskoczen i nowych przepisow. Minusy? No chyba tylko okazyjna sraka jesli cos sie nie przyjmie.
@ErwinoRommelo Jesli słuchasz intuicji, to zapomnij o jakichkolwiek dolegliwościach.
Organizm sam podpowiada czego potrzebuje i nie ma szans żeby coś poszło nie tak.
Trzeba to tylko robić w pełnym zaufaniu, co wymaga trochę wiary na początku i jest też kwestią wprawy
@Gepard_z_Libii Ja dzisiaj na glodnego zakupy wiec troche wlasnie bebechy wybieraly. Kawal swinskiego barku wlasnie lezy w marynacie. Ze z ostatniego burgera zostaly 3 buleczki to bedzie od pon w robo pulled pork bbq burger z salata w smietanie i jeszcze jakis ryz czy zalezy co znajde. Na przerwe mandarynki.
@ErwinoRommelo Panie na głodnego już dawno oduczyłem się chodzić bo mi się do lodówki nie mieściło xD
Zaloguj się aby komentować