Nic głupszego już dziś nie usłyszę.
https://youtu.be/b9Ex9Onrp6Q?si=M9IYqEfn7DqmfY9X&t=151
od 2:32
#gotujzhejto
Smacznego xD
@moll A,. daj spokój...
Typ ma ponad milion subów, a w większości to są osoby które nie mają pojęcia o kuchni, bo gość jest po prostu słaby.
Jeszcze ktoś mu uwierzy i nieszczęście gotowe...
@paramyksowiroza kurła, a ja musiałam się z kilku gramów peklosoli tłumaczyć i udowadniać, że nie nikogo tym nie zabiję xD
@Stateczny_Pomidor a to inna kwestia xD jak dobrze zrobione to wszystko zjedzą, nawet wzrokiem
Co takiego??
@lubiespac Porąbane, nie?
@paramyksowiroza jak ktoś lubi larwy much, to czemu nie
@m-q Larwy much to tutaj akurat najmniejszy problem
@paramyksowiroza
świeży kurczak może sobie po prostu leżeć 2-3 dni bez lodówki?
Ja uważam, że może leżeć i 2 tygodnie, wszystko zależy czy ktoś chce to jeść czy tylko sobie położyć i patrzeć jak gnije :)
Zakręcił się, kompletnie nie to jest istotne w tym jego filmie
@smierdakow Jest istotne.
Niestety ten typ jest dla niektórych autorytetem.
Nie rozumiem dlaczego, bo jest po prostu kiepski, ale jeśli masz ponad milion subów na YT, to należałoby oglądać własne filmy przed ich publikacją.
Egzotoksyny bakteryjne to nie są żarty, a tego typa ewidentnie oglądają osoby które słabo się orientują w tematach kuchennych.
@paramyksowiroza jak potrzymają kurczaka dwa dni, to na pewno się zorientują, że się mylił
Nigdy nie pracowałeś w mniejszym sklepie, to nie wiesz co się dzieje na działach mięsnych
@smierdakow A co? Tam też się trzyma całymi dniami w cieple?
Skąd Ty w ogóle wiesz gdzie ja pracowałem?
Wiem co się dzieje w sklepach mięsnych do których chodzę, bo obserwowałem zarówno przyjęcie towaru jak i jego obróbkę.
Zresztą w tym temacie istotne jest to, co on przekazuje milionowej widowni.
@paramyksowiroza przekazuje milionowej widowni, że w małych sklepach na mięsnych dzieje się patologia, mycie mięsa, które źle wygląda/pachnie, to jest standard
No powinien odnieść się do swojej pomyłki teraz, ale cała akcja jak najbardziej słuszna
@smierdakow A tym razem przekazał, że trzymanie mięsa w cieple jest OK.
Do pomyłki się nie odniósł.
A nie! Przepraszam! Odniósł się. Co sądzisz o takim komentarzu? Jest OK? To kończy temat?
@paramyksowiroza to nie wiem o co mu chodzi xd
@smierdakow Ja też nie wiem, ale idzie w zaparte i kompromituje się jeszcze bardziej.
@paramyksowiroza ale gość nie radzi sobie z wymianą komentarzy xd kogoś tam jełopem nazywa, tu żart, który jest samozaoraniem xd
No ale on za to jest lubiany, że to taki prosty, swój chłop
@smierdakow Wiesz, jak dla mnie samozaoraniem jest jego kuchnia.
Gość totalnie nie umie doprawiać dań, zapomina o kluczowych składnikach, wyskakuje z jakimś chorym pomysłem na mrożenie mielonego mięsa żeby go pokroić na "kebaba", a w tym samym filmie myli kebaba z gyrosem....
No po prostu gość słaby jest.
A przy tych jego pomysłach, ktoś naprawdę może się otruć, więc to już nie są żarty.
Należy przed nim przestrzegać.
@paramyksowiroza bo to jest content dla największych amatorów, żeby chłop co umie tylko parówki ugotować był w stanie zrobić coś więcej
@smierdakow No i właśnie o to mi chodzi w tym wpisie.
Najwięksi amatorzy nie mają prawa słuchać o tym, że mięso może leżeć w cieple całymi dniami.
I dlatego należy przestrzegać tych największych amatorów przed tym człowiekiem, bo to co ten gość przekazuje w tym filmie może być naprawdę niebezpieczne.
A poza tym, po co mają nabierać złych nawyków?
@paramyksowiroza gość jest jedynym z najaktywniejszych kucharzy internetowych, a ty tu go skreślasz przez jedno zdanie
Fenomen Strzelczyka czy Ania Gotuje polega na tym, że jest wszystko powiedziane dokładnie co jak zrobić, tu się nie nabiera nawyków, tylko dokładnie robi to co jest napisane/powiedziane, ma być prosto, łatwo i smacznie dla ludzi, którzy gotować nie lubią
@smierdakow No nie. Ja już wcześniej wytłumaczyłem, dlaczego go skreślam - po prostu jest kiepski, a jego przepisy są w mojej ocenie słabe.
że jest wszystko powiedziane dokładnie co jak zrobić, tu się nie nabiera nawyków,
Nabiera. Jeśli oglądasz osobę która na przykład nie potrafi podsmażyć wołowiny, to też nie będziesz potrafił.
Czy jeśli ktoś jest początkujący, to znaczy że nawet podstawowych rzeczy musi się uczyć w zły sposób?
To nie jest mechanika kwantowa, każdy może uczyć się od lepszych. To czemu ma się uczyć od gorszych?
Ale jeśli ktoś przekazuje "wiedzę" przez którą ktoś może się otruć, to oczywiście że dyskwalifikacja na samym starcie.
2-3 dni bez lodówki lol
chyba jak jeszcze nie jest zabity
Ooo, to on potrafi normalnie mówić, bez pajacowania z intonacją głosu.
@dolitd Żeby jeszcze gotować potrafił...
@paramyksowiroza ja się przemęczyłem i to obejrzałem (na YT mam go zablokowanego) i faktycznie to jedno stwierdzenie jest godne potępienia z całą surowością.
Czy on potrafi gotować? Wg mnie nie. Czy potrafi przekazać wiedzę o gotowaniu? Wg mnie nie.
Pytanie czy coś się wiąże z jego bardzo błędnym stwierdzeniem? Wg mnie nie.
Komentarze się skasuje, jak trzeba będzie to całe nagranie też, już obejrzane, wyświetlenia i reklamy nastukane. Ot, magia dzisiejszego internetu.
Pytanie czy coś się wiąże z jego bardzo błędnym stwierdzeniem? Wg mnie nie.
@Astro Ja również mam taką nadzieję.
A mimo wszystko obawiam się, że całkiem sporo osób może po obejrzeniu takiego filmu uznać, że kurczaka wcale nie trzeba od razu wkładać do lodówki, że jak robisz grilla to możesz sobie trzymać mięso w cieple przez parę godzin w słońcu tuż obok grilla, że w sumie nie ma się co przejmować, bo przecież nic się nie stanie.
Początkującym kucharzom takie stwierdzenie jakie padło na filmie może utkwić w pamięci, gdybym uważał inaczej ten wpis wcale by nie powstał.
Nie wierzę, wchodzę na hejto a tu wątek o tym kolesiu xD na początku jego filmy byłe spoko jak robił to hobbystycznie, wiadomo że nie kucharz ale pokazał parę fajnych pomysłów. Odkąd się skomercjalizowal to typa się nie da oglądać, peron odjechał proporcjonalnie szybko do ilości współprac, chyba ze trzy lata go nie oglądam myślałem że przepadł 😆
@hejtownik No widzisz, a obecnie najwyraźniej zajmuje się mikrobiologią i w opozycji do całego świata wygłasza swoje hipotezy jak można przechowywać mięso.
Zaloguj się aby komentować