10 minut przed czasem, idealnie żeby ochłonąć i napisać posta:)
Osiem plackow czeka na gości, przygotowania były intensywne bo i chałupkę wypadało ogarnąć
Nie obyło się bez stresu, ciasto podczas formowania kulek nie współpracowało jak sie tego spodziewałem, wyszło hydr około 72 wiec zapewne dlatego.
Sa 4 sosy, trochę karczochów, oliwek, kukurydzy, cebuli i kilka różnych serów.
Od rana prawie nic nie jadłem i nie mogę sie doczekac pierwszej pizzuni
#pizza #hejtopizza
Osiem plackow czeka na gości, przygotowania były intensywne bo i chałupkę wypadało ogarnąć
Nie obyło się bez stresu, ciasto podczas formowania kulek nie współpracowało jak sie tego spodziewałem, wyszło hydr około 72 wiec zapewne dlatego.
Sa 4 sosy, trochę karczochów, oliwek, kukurydzy, cebuli i kilka różnych serów.
Od rana prawie nic nie jadłem i nie mogę sie doczekac pierwszej pizzuni
#pizza #hejtopizza
@Bankrut.pl "Od rana prawie nic nie jadłem"
xD Postanie chyba pasta o Tobie, "Mój ojciec to fanatyk pizzy" xD
smacznego życzę
@ICD10F20 dzieki!
Karczochy marynowane czy pieczone kładziesz na pizze? Czy może świeże?
@zemstakosiarki grillowane, w oleju
@Bankrut.pl Nie kus diable. Ja jestem zonaty...
Jak długo trzymałeś w kulkach?
@Koloalu Bazą była biga fermentujaca dwa dni, wiec pierwsze kulki stały ponad godz w temp pokojowej. Wczesniej po wyrobieniu ciasta uformowalem je w jedna duża kule i ona odpoczywała tez godz w temp pokojowej. Ostatnie kulki z 8 jedliśmy już dość pozno wiec one polezaly znacznie dluzej ale nie na tyle żeby straciły swoją strukturę.
@Bankrut.pl smacznego
@tyci_koks dzieki:)
Zaloguj się aby komentować