Zdjęcie w tle
SpecjalistaMaruda

SpecjalistaMaruda

Praktykant
  • 4wpisy
  • 9komentarzy
#debata #famemma #highleague
Pojawiła się informacja że Mateusz Murański nie żyje (zawodnik fame i High League), śmierć każdego to strata.
Jak myślicie jak zareaguje środowisko influ oraz czy przełoży się to na zmiany w tego typu wydarzeniach (konferencje/dramy) które w ciągu ostatnich lat zaczęły przypominać WWE(tyle że zamisat udawanych ciosów były udawane afery) czasem przekraczały granice?
W mojej opinii to może tylko przyspieszyć koniec tych walk (a przynajmniej w takiej częstotliwości), który już jest wyczuwalny przez przesycenie, konferencje przynajmniej najbliższe będą bardziej z tonowane <- to jest moje zdanie, zapraszam do dyskusji
9d80a91b-862c-46b5-83ff-0113cf6b7c72
michaubiauekniemajajek

@SpecjalistaMaruda @pawko_mineciarz

Przepraszam bardzo, ale co to za fikołki intelektualne xD


Dorosłe chłopy decyduja się na walkę za pieniądze których my w trójkę przez rok nie zarobimy. Ryzykuja zdrowiem jak spawacz, ochroniarz czy każdy inny. Kreacja wizerunku dowolna, można jak LukasTV 'no elo ja chce tylko sprobowac', a można kreować się na debila. Sam decydujesz w którą stronę to pójdzie.


I nagle pojawiają się ONI intelektualiści z forum obrazkowego którym marzy się dyrygowanie ludzkim życiem i dyktowanie kto co może robić.

pawko_mineciarz

@michaubiauekniemajajek kompletnie nie rozumiesz tematu i się rozemocjonowałeś, więc nie chce mi się tego ciągnąć. pozdro

Zaloguj się aby komentować

#gotowanie #jedzenie
Papajowy Makaron <- nazwe od marynarza z kreskówek
Makaron ze szpinakiem, + surówka z marchewki (opcjonalnie)
-smak 6,5/10
-czas przygotowania: przeciętnie
-czas odgrzania: ultra szybo
Kompletnie subiektywna ocena: 7/10
Przepis:
Na wstępie Wstawiamy makaron (250g) do wrzącej wody z solą (ja dodaje jeszcze ciut oleju do wody), od razu zaczynamy proces rozmrażania szpinaku (w tym przepisie korzystam ze szpinaku w sosie śmietankowym - zamrożona kostka 450g ).
Mieloną wołowinę (400g) doprawioną do smaku (ja daje sól, pieprz i jakąś podejrzaną ostrą przyprawę) wrzucamy na paltelnie i smażymy na wolnym ogniu.
Gdy szpinak się rozmrozi i wołowinka będzie ok to mieszamy je razem i dodajemy około 120g twarożku półtłustego, po czym znów mieszamy.
Ostatnim etapem jest dodanie makaronu i wymieszanie wszytskiego razem.
Mi wychodzą z tego 3 porcje (ale pewnie inne proporcje/wagi/składniki też będą smaczne)
d6153e6d-71a5-4e8b-8ccd-6e30468b9681
wstreczyciel

@SpecjalistaMaruda Ja do szpinaku dodaję czosnek i dwa rodzaje serów pleśniowych czyli camambert i brie. Może w tej wersji zasmakuje Ci bardziej niż 6.5/10. Jeszcze czasem dodaję do tego tuńczyka.

SpecjalistaMaruda

@wstreczyciel co do serów muszę to przemyśleć, ale twój pomysł z czosnkiem wykorzystam na pewno następnym razem

wstreczyciel

@SpecjalistaMaruda W wersji z serami pleśniowymi kroisz je na plasterki i dajesz im czas, żeby się rozpuściły w szpinaku. Całe się nie rozpuszczą bo zawsze coś białego zostanie. Jeszcze sól i pieprz ale to wiadomo.

Zaloguj się aby komentować

#raspberrypi #linux
Hej
obecnie mam octoprinta na raspberry pi 4 model b (system raspbian), z racji że nie drukuje 24/7 postanowiłem że postawię serwer samba na malince. I tu pojawia się pytanie czy transfer plików (na razie po wifi-kiedyś LAN) nie wpłynie na pracę octoprinta który jest dla mnie priorytetem , oraz czy nadanie większej hierarchii octoprintowi sprawi że ten będzie dostawał 100% potrzebnych zasobów a samba i transfer "resztki" <- taki efekt byłby satysfakcjonujący, ale nw czy to tak działa
Zdjęcie karetki dla uwagi XD
344a1103-d26e-4e39-b28b-aa5a76ce9cd2
kkdawid

@SpecjalistaMaruda i jak, wpływa?

Zaloguj się aby komentować

Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

  • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
  • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
  • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
  • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Zostań Patronem
Makaron z wołowinką, warzywami na patelni oraz serem białym + surówka z marchewki
-smak 7/10
-czas przygotowania: szybko
-czas odgrzania: ultra szybo
Kompletnie subiektywna ocena: 9/10
Dajcie ocenę swoich obiadków
PS: to pierwszy wpis, więc witam i smacznej kawusi.
b75919c4-6b41-4ab0-bf39-61a514a75b84
Dzienpachniejakpoczatek

@SpecjalistaMaruda To co to za wołowina? Polędwica?

SpecjalistaMaruda

@Dzienpachniejakpoczatek Mięso mielone wołowe z Lidla (paczka 400 gram), takie w sam raz na 3 porcje w studenckim budżecie

Dzienpachniejakpoczatek

@SpecjalistaMaruda A kurde nie pomyślałem o mielonym


To tak, można szybko. Smacznego.

Zaloguj się aby komentować