#gotowanie #gotujzhejto
Jaki przepis masz?
@paczjapa Z tego robiłem: https://pyzamadeinpoland.pl/2024/02/chleb-tostowy-z-blaszki-na-drozdzach-mleku-i-masle/
Robiłem wariant z zakwasem
Zmiany:
-
odruchowo wsadziłem do lodówki na te 4h
-
dałem zakwas od razu z mąką i mlekiem
-
nie domknąłem pojemnika i mi zaschło na powierzchni xd więc po tych 4h urobiłem jeszcze raz w mikserze
Odkąd zapoznałem się z podejściem tego Pyzy do pizzy to ufam mu w kwestii pieczywa bezgranicznie xd
@Barcol dzięki
Co tak sobie skompisz serka
@ErwinoRommelo Redukcję robię. Od szczytowego 100kg zbiłem już do 76kg. Większość przypadkowo, dopiero ostatnie 6kg celowo xD Jeszcze z 7kg, pojawi się kaloryfer, to wracam do masowania. Ale akurat tutaj sera sporo dałem xD
@ErwinoRommelo bo pieczywo dobre
@Felonious_Gru pieczywo srywo z tosta serek me wyplywac jak rdzen z reaktora RBMK-1000.
Nie dość że perfumiasz to jeszcze chlebiasz. Człowiek wielu talentów! :D
@dziki szkoda że moich pizz nie widziałeś
Zaloguj się aby komentować